Zes leuke culinaire festivals in het najaar van 2019

Amsterdam, 25 augustus 2019 – Het najaar is uitgerekend de tijd van het jaar om te genieten van lekker eten en drinken! Na het wegebben van de zwoelte van de zomer vinden overal in de wereld culinaire festivals plaats. Voor het neusje van de zalm heeft boekingswebsite Booking.com 229 landen doorgespit, op zoek naar smaakvolle plekken voor een gastronomisch uitje. Ben je een fanatieke foodie? Hier vind je zes leuke culinaire festivals in het najaar van 2019, van het grootste pizzafestijn in Italië tot ‘s werelds grootste chocoladefestival.

Canada’s Largest Ribfest, Burlington, Canada

Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het grootste ribfestijn van Canada, dat van vrijdag 30 augustus tot maandag 2 september plaatsvindt in het Spencer Smith Park in Burlington, Ontario. Tijdens de 22e editie kun je de kunsten van 19 bekroonde ‘rib masters’ uit heel Noord-Amerika bewonderen. Een panel van celebrity-juryleden bepaalt welke spareribs het beste zijn. Het is het perfecte festival om je tanden in een sappig stuk vlees te zetten onder het genot van een koud biertje. Daarnaast treden er, verspreid over drie podia, lokale bands op en kun je genieten van een vuurwerkshow. Meer informatie: www.canadaslargestribfest.com

Napoli Pizza Village, Napels, Italië

Naar verwachting komen er voor de 9e editie van Napoli Pizza Village meer dan 1 miljoen pizzaliefhebbers van over de hele wereld naar Napels, de plaats waar de pizza voor het eerst het licht zag. Zet het alvast maar in je kalender: dit jaar vindt het festival plaats van 13 tot 22 september. Je kunt er vanzelfsprekend de wereldberoemde pizza’s proeven, maar ook deelnemen aan workshops van de beste pizzabakkers van over de hele wereld, een bezoek brengen aan exposities en concerten en meedoen aan wedstrijden.

BugFest – Raleigh, Verenigde Staten

Avontuurlijke eters kunnen helemaal losgaan tijdens BugFest, een festival dat de gezondheidsvoordelen van entomofagie (het eten van insecten) onderzoekt. Gedurende dit evenement – dat 21 september plaatsvindt in het Museum of Natural Sciences in Raleigh, North Carolina – kun je gerechten proeven van lokale koks, allemaal met insecten als hoofdingrediënt. Verder zijn er exposities, educatieve presentaties, workshops en andere activiteiten die je op een andere manier naar insecten laten kijken.

Salon du Chocolat, Parijs, Frankrijk

De Salon du Chocolat is het paradijs voor elke chocoholic. Het vindt dit jaar tussen 30 oktober en 3 november plaats in Parijs – in de Paris Expo Porte de Versailles – waar het 25-jarig jubileum van de Salon wordt gevierd. Gedurende de Salon du Chocolat kun je de internationale chocoladetrends en -smaken ontdekken tijdens expo’s, activiteiten, wedstrijden en workshops. Er zijn ook chocoladesculpturen, demonstraties van topkoks en er wordt een chocolademodeshow gehouden. Tijdens dit grootste chocolade- en cacao-evenement ter wereld zijn er 60 landen vertegenwoordigd.

Tokyo Ramen Show. Tokyo, Japan

De elf dagen durende Tokyo Ramen Show begint eind oktober en eindigt begin november. Het festival vindt plaats in het Olympische Park Komazawa in de Japanse hoofdstad Tokyo en viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Ramen-liefhebbers kunnen hier genieten van de recepten en lokale variaties van dertig verkopers uit heel Japan. Je kunt er naar hartenlust op los slurpen!

Tunarama Festival, Port Lincoln, Australië

Het jaarlijkse terugkerende Tunarama Festival is een nogal ongewoon culinair festival in Port Lincoln in het zuiden van Australië. Het is de thuisbasis van het wereldberoemde tonijn werpen, waarbij men probeert een rubberen of dode tonijn zo ver mogelijk weg te werpen. Het iconische festival wordt gevierd tijdens het Australia Day-weekend in januari en is een eerbetoon aan de tonijnvisserij en landbouw in de stad. Gasten kunnen er genieten van verse producten van lokale marktkraampjes, heerlijke gerechten rechtstreeks van de boerderij en de meest verse vis en zeevruchten. Daarnaast is er livemuziek en zijn er straatparades waarin het thema ‘tonijn’ centraal staat.

Foto's © Booking.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!