Je valt op met deze moderne houten ‘hutkoffer’

Amsterdam, 12 september 2019 – Heb je er weleens aan gedacht om een houten koffer mee te nemen op reis? Er is waarschijnlijk geen haar op je hoofd die daar aan denkt, in een tijd dat alles lichtgewicht moet zijn. Maar met al die koffers van polycarbonaat en polypropyleen is elegantie ver te zoeken.

Het is een ander verhaal met de Bonaventure, een moderne variant van de houten hutkoffer die in de 19e eeuw over lange zeereizen werd meegesleurd. Handig is-ie zeker niet, want voor onze huidige begrippen is de koffer ‘loodzwaar’. Met een gewicht van ruim 5 kilo is deze houten reiskoffer zo’n 50 procent zwaarder dan een vergelijkbaar stoffen exemplaar. Maar je valt wél op met deze stijlvolle houten rolkoffer, die je met zijn afmetingen gewoon als handbagage kan meenemen. Zie je het voor je hoe de stewardess met haar handen op de koffer slaat om ‘m in het bovencompartiment te krijgen? 😉

De Bonaventure is met de hand gemaakt van Canadees esdoornhout of kersenhout, en bekleed met leer. De koffer lijkt een beetje op een handgemaakte luidspreker voor een miljardair. Als je goed kijkt, zie je dat de koffer is uitgerust met uitschuifbare wieltjes en een aluminium handvat. Aan zo’n beresterke en opvallende reiskoffer hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voor $ 29.850 – ruim € 27.000 – mag je je eigenaar noemen van deze moderne ‘hutkoffer’.

Na zo’n uitgave vind je elk krasje op deze koffer al teveel, maar volgens de Canadese fabrikant Charles Simon moet je er gewoon mee op vakantie gaan. ,,Zoals alle bagage zal ook deze houten koffer krasjes oplopen. Dit zijn tekens van meerdere reizen, herinneringen en ervaringen.” Daarnaast is hout duurzaam, waardoor de Bonaventura je lange tijd kan vergezellen. ,,Denk aan een hardhouten vloer die meer dan een eeuw meegaat”, aldus de producent. ,,Onze koffers zijn ontworpen en gebouwd om een ​​leven lang mee te gaan.”

Daarnaast zal de tocht over stoepranden, trappetjes en scheve keitjes ook een flinke kluif zijn met deze koffer. Tja, je moet er wat over hebben voor wat fraaie Insta-plaatjes! En als je je deze hutkoffer kunt veroorloven, kun je ook nog teruggrijpen op een hulpmiddel dat 19e eeuwse reizigers hebben ingezet: neem een paar bediendes mee. Kijk voor meer informatie en bestellingen op de website: www.charles-simon.com

Foto's © Charles Simon, Canada.
Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!