Er komt nu zelfs een hotel op de noordpool

Amsterdam, 15 september 2019 – Er zijn weinig streken in de wereld waar nog géén hotel te vinden is. De ijzige en ongerepte noordpool is zo’n gebied, maar daar komt volgend jaar verandering in. In april 2020 opent op die immense ijsvlakte North Pole Igloos, het meest noordelijke hotel ter wereld.

Voor het eerst kun je redelijk comfortabel de nacht doorbrengen op de noordpool. Het hotel bestaat uit tien verwarmde koepels met eigen toilet en een glazen dak waardoor je de sterrenhemel kunt zien. Met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht en uitzicht op het zuiden is gegarandeerd. Er is een chef-kok die maaltijden bereidt, voor vragen kun je terecht bij een ‘campingmanager’ en er is een gids die je meeneemt door de Arctische wildernis.

Dat is een schril contrast met de manier hoe je nu nog naar de noordpool reist. Op het meest noordelijke punt ter wereld heb je te maken met extreme weersomstandigheden en alleen avontuurlijke reizigers maken de tocht naar deze vijandige, bevroren omgeving.

Momenteel trekt de noordpool jaarlijks ongeveer duizend vakantiegangers, die alleen de nacht kunnen doorbrengen in een tent en met kleren en uitrusting die de tomeloze kou kunnen weerstaan. Veel reizigers maken echter alleen een dagtrip naar de noordpool vanaf Spitsbergen.

Het hotel op de noordpool is slechts één maand per jaar open, in april. Die maand geldt als het ‘hoogseizoen’, want dat is de enige tijd dat je veilig naar de noordpool kunt reizen. De rest van het jaar is het te gevaarlijk vanwege bewegende gletsjers en drijvend pakijs dat kan scheuren en in stukken kan breken. Je kunt de noordpool alleen bereiken per helikopter of eventueel per ijsbreker.

North Pole Igloos is een initiatief van Luxury Action, een Finse reisorganisatie die reizen aanbiedt naar exclusieve reisbestemmingen. Luxury Action heeft al heel wat ervaring met reizen naar het Arctische gebied en zegt bezorgd te zijn om de klimaatverandering. De reisorganisatie wil dat hotelgasten kennismaken met de negatieve invloed van de klimaatverandering op het leven in het noordpoolgebied en hun zorgen met de rest van de wereld zullen delen.

Zoals te verwachten, is een overnachting in het eerste hotel op de noordpool niet goedkoop. Er hangt een prijskaartje aan van € 95.000. Daar zitten alle vluchten bij inbegrepen, evenals een paar overnachtingen op Spitsbergen en in een exclusieve 5-sterrenlodge in Fins Lapland. Interesse? Kijk op de website: www.northpoleigloos.com

Foto's © North Pole Igloos, Finland.
SRC reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!