Op reis met slechts één T-shirt

Amsterdam, 20 september 2019 – Schoon en fris blijven ruiken is altijd een uitdaging op reis. Vooral bij een lange reis of wereldreis neem je weinig kleren mee, die ondanks je waspogingen toch gaan stinken en een muffe geur gaan verspreiden. Niet zelden kom je een vunzige backpacker tegen met een verwassen T-shirt die het niet is gelukt om de zweetlucht uit z’n kleding te krijgen (of je bent er zelf één 🙂 ).

Het is bijna niet voor te stellen, maar binnenkort kun je het wassen op reis achterwege laten. Je kunt op pad met slechts één T-shirt, of je nu een paar weken, een paar maanden of een heel jaar weg bent. Het nieuwe Amerikaanse kledingmerk HercLéon heeft het Apollo T-shirt bedacht, een zelfreinigend T-shirt dat je nooit hoeft te wassen.

Het T-shirt is speciaal bedoeld voor globetrotters, wandelaars, kampeerders, fotografen en alle andere reizigers die zo weinig mogelijk bagage willen meenemen. Het kledingstuk is gemaakt van drie verschillende vezels die de bacteriën doden zodra je het T-shirt uittrekt. Juist bacteriën zijn namelijk de boosdoeners van de onwelriekende geur die je na een paar dagen in dezelfde kleding verspreidt.

Normaal gesproken zorgen de vezels in bijvoorbeeld een katoenen T-shirt ervoor dat de populatie bacteriën lekker kan groeien. Ze voeden zich met jouw zweet. Dus hoe langer je iets draagt, hoe meer bacteriën er komen en hoe onaangenamer je gaat ruiken. Door voor het eerst enkele materialen te combineren, zoals kopervezel en vezels van beuken, ontstaat een zelfreinigend T-shirt.

Zodra je het uittrekt, worden de bacteriën gedood en kun je de volgende ochtend weer een fris ruikend T-shirt aantrekken. ,,De zelfreiniging werkt dankzij biologie”, zegt HercLéon, al blijft het voor ons een beetje een raadsel hoe de bacteriën het loodje leggen. Volgens de ontwerpers is het T-shirt ook vlekbestendig, vochtafvoerend, extra licht, schimmelbestendig, UV-werend en heeft het een zachtheid die vergelijkbaar is met zijde. Het kreukt en krimpt niet en droogt snel.

HercLeón heeft het T-shirt bedacht uit voor voorliefde voor reizen, maar ook om verspilling tegen te gaan. Je hoeft tenslotte maar één T-shirt te kopen, waarbij water niet wordt vervuild met wasmiddelen. Een ander voordeel: je hoeft niet na te denken wat je aan gaat trekken – al is het wel een beetje saai dag-in dag-uit hetzelfde te dragen.

Het Apollo T-shirt is vanaf $ 59 (ongeveer € 53) te koop in drie kleuren: zwart, grijs en marineblauw. Leverbaar vanaf december 2019 in de hele wereld. Kijk voor meer informatie op de website: www.hercleon.com

Foto's © depositphotos.com/avemario; HercLéon.
SRC reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!