Deze vouwwagen ontpopt zich in 30 seconden tot caravan

Amsterdam, 6 oktober 2019 – Kun je niet kiezen tussen een vouwwagen of een caravan? Dan is deze ‘vouwcaravan’ wellicht iets voor jou. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht wordt komende week de TakeOff geïntroduceerd. ,,Het nieuwe caravannen is begonnen”, zeggen de Nederlandse initiatiefnemers Easy Caravanning.

Ze noemen het een ,,nieuw kampeerconcept waarbij je kan gaan en staan waar je wilt”. De TakeOff lijkt inderdaad heel handig als je van kamperen houdt zonder veel gedoe, al is het eigenlijk een moderne variant van de traditionele vouwwagen. Het grootste voordeel is misschien wel de snelheid waarmee je de vouwwagen tot caravan kunt transformeren. De TakeOff ontpopt zich automatisch, met slechts een paar kleine handelingen, en is binnen 30 seconden klaar voor gebruik.

De vouwcaravan is ,,klein van buiten en groots van binnen”, aldus de fabrikant. Als-ie eenmaal is uitgevouwen, heb je de beschikking over zitbankjes, een tweepersoonsbed van 160 x 205 centimeter en een uitneembare keuken (die je desgewenst buiten kunt neerzetten). Een toilet aan boord is optioneel. Verder kun je er een slaap-tunneltent aan koppelen, waardoor je de beschikking hebt over twee extra slaapplaatsen die van binnenuit bereikbaar zijn.

Door het lichtgewicht concept is er voldoende laadvermogen en kon het maximum gewicht onder de 750 kg gehouden worden. Ideaal voor compacte trekauto’s of bijvoorbeeld elektrische auto’s. Tijdens het autorijden heb je vrij zicht naar achteren en zijn geen extra buitenspiegels nodig. Voor de TakeOff heb je ook geen extra aanhanger rijbewijs (E-rijbewijs) nodig, iedereen kan er direct mee op pad. Bij de aanschaf kun je zelf de kleur en alle extra accessoires kiezen. De vouwcaravan heeft een introductieprijs van € 12.995.

Met de vouwcaravan richt Easy Caravanning zich op actieve kampeerders die op ontdekkingsreis willen door hun favoriete vakantieland. Even stoppen onder weg voor een kop koffie? ,,De TakeOff ontpopt zich razendsnel tot jouw eigen coffee corner, van alle gemakken voorzien.” Wil je deze ,,nieuwe unieke innovatie” met eigen bewonderen, dan kan dat van 9 tot en met 13 oktober 2019 op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Foto's © Easy Caravanning.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!