Deze hangmat kun je ook als poncho gebruiken

Amsterdam, 4 november 2019 – Stel: je ligt in je hangmat te luieren, en het begint opeens te regenen. Wat doe je dan? Juist: je rolt je hangmat op, en je trekt ‘m aan. Dat kan althans met de Campo, een nieuwe hangmat die je ook als poncho kunt gebruiken.

De Campo is een hangmat, regenjas en grondzeil ineen. Een handige travel gadget die vooral één belangrijke eigenschap heeft: hij is waterbestendig. Dat moet ook wel met deze reisaccessoire die ervoor zorgt dat je warm en droog blijft op reis.

Je kunt ‘m dus in de wildernis als een typische hangmat gebruiken. Je hangt de Campo op tussen twee bomen en je kunt gaan rusten en ontspannen. De lichtgewicht hangmat is geschikt voor één persoon, maar kan tot 500 kilo dragen.

Mochten er donkere wolken in de lucht samentrekken, dan kun je de Campo in een mum van tijd omvormen tot regenponcho. Je kunt een ‘verborgen’ capuchon tevoorschijn halen en er blijkt ergens een gat te zitten waar je je hoofd doorheen kunt steken. De rits is waterdicht, zoals het hoort bij een regenjas.

Tot slot kun je de Campo heel simpel als grondzeil gebruiken voor een tent. Desnoods kun je het ook boven je hoofd bevestigen als geïmproviseerde schuilplaats. Het is een uitvinding van het Amerikaanse outdoorbedrijf Be Outfitter, en die dachten: wat kun je er eigenlijk nog meer mee, naast het gebruik als hangmat en poncho?

De hangmat-poncho-grondzeil combinatie is opgevouwen een klein pakketje van slechts 480 gram, dat je makkelijk in je rugzak mee kunt nemen (inclusief twee karabijnhaken en een stevig touw). Het in- en uitvouwen schijnt allemaal kinderwerk te zijn, als we de uitvinders mogen geloven. De Campo is vanaf december 2019 leverbaar voor $ 119 (ongeveer € 106) en wordt wereldwijd verzonden. Kijk voor meer info op de website: www.beoutfitter.com

Foto's © Be Outfitter/USA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!