Een jas die je tot een digitale detox dwingt

Amsterdam, 28 november 2019 – Voor een digitale detox hoef je niet af te reizen naar afgelegen plekken aan de andere kant van de wereld zonder internetbereik. Er is nu een jas die te koop die al voor een digitale detox zorgt zodra je ‘m aantrekt.

Deze parka blokkeert alle signalen die je maar enigszins kunnen terugbrengen in het digitale tijdperk, waaronder wifi, GPS-signalen van smartphones en bluetooth. De jas heet AER Puffer en is bedacht door het New Yorkse modemerk The Arrivals.

De jas is bedoeld voor outdoor liefhebbers die op zoek zijn naar een tijd en plaats zonder afleiding, waarmee ze meer contact kunnen maken met het buitenleven en de natuur. ,,We are connecting by disconnecting”, luidt het motto van de mode-ontwerpers, die vinden dat mensen tegenwoordig meer bezig zijn met hun apparaten dan met hun omgeving.

Het geheim van de parka zit ‘m in de borstzak. Die is gevoerd in een combinatie van polyester, koper en nikkel en blokkeert radiofrequenties, contactloze communicaties, elektromagnetische velden en stralingssignalen. Het ontwerp is gebaseerd op de Kooi van Faraday die de Engelse wetenschapper Michael Faraday in 1836 bedacht. Deze kooi is gemaakt van elektrisch geleidend materiaal, zoals koper of ijzer, die ervoor zorgt dat statische elektrische velden niet tot binnen de kooi kunnen doordringen.

Is de jas ook een beetje geschikt om te dragen? De parka lijkt vooral bedoeld voor koude streken. Het heeft een vulling van dons en veren waarmee je het warm genoeg hebt bij temperaturen onder het vriespunt. De jas heeft een ademende, dubbellaagse stof en een buitenkant die bestand is tegen regen en wind. De capuchon is afneembaar, er is een dubbele rits met ritsbeschermer en de kraag en zakken zijn gevoerd met micro fleece.

Uiterst geschikt dus voor een digitale detox op Spitsbergen of Groenland, maar in warme tropische gebieden heb je er niet zoveel aan. De jas is ook verkrijgbaar als vest en te dragen door zowel mannen als vrouwen. De prijs van $ 445 (ruim € 400) is niet mals. The Arrivals levert ook aan Nederland en heeft een pop-upwinkel in New York, mocht je daar toevallig zijn. Kijk voor meer informatie op de website: www.thearrivals.com

Foto's © The Arrivals; New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!