Welke drankje je het beste kunt drinken in het vliegtuig

Amsterdam, 8 december 2019 – Iedereen heeft wel zijn favoriete drankje voor in het vliegtuig. Sommigen beginnen het liefst met een glas champagne om het begin van de vakantie te vieren, terwijl anderen liever een rustgevend kopje thee hebben om de zenuwen te kalmeren. Er zijn passagiers die het alleen maar bij saai water houden, terwijl cola-adepten niet zonder hun bruine frisdrank kunnen.

Maar wat is nou het beste drankje dat je kunt drinken in het vliegtuig? Het antwoord is – misschien heel verrassend – ginger ale. Op de grond is het een nogal kleurloos drankje waarmee je niet veel indruk maakt bij je vrienden, maar op 10 kilometer hoogte heeft ginger ale alle eigenschappen die de vlucht wat comfortabeler moeten maken.

Ginger ale is een van de weinige drankjes die in de lucht hun smaak behouden, blijkt uit een onderzoek van Travel & Leisure. Door de droge lucht en de druk in de cabine veranderen onze smaakpapillen en proeven en ruiken we het in het vliegtuig allemaal wat minder goed. Dat is ook de reden dat er altijd zoveel zout in vliegtuigeten zit, zodat je tenminste iets kunt proeven. Maar ginger ale smaakt minder zoet in de lucht en komt daardoor scherper over. Je proeft de gember beter, een van de ingrediënten van ginger ale.

Nog belangrijker zijn misschien wel de medicinale eigenschappen die aan de frisdrank worden toegedicht. De gember in de ginger ale helpt om de maagklachten te verlichten van nerveuze passagiers. Lang voordat ginger ale in 1907 in Canada werd uitgevonden, was gember al een populair huis-tuin-en-keuken middel tegen allerhande kwaaltjes. Het zou helpen als ontstekingsremmer en tegen misselijkheid, spierpijn en indigestie (waarbij je een branderig en opgezwollen gevoel hebt in de maag).

Het werkt trouwens alleen als er échte gember in je ginger ale zit. In 2018 werd er nog een rechtszaak gevoerd tegen het bekende frisdrankmerk Canada Dry omdat de ginger ale alleen maar ‘gember-aroma’ bevatte. Ook hebben niet alle luchtvaartmaatschappijen ginger ale op de menukaart staan.

Je kunt trouwens ook ginger beer bestellen, dat in tegenstelling tot echt bier geen alcohol bevat (maar wel gember). Drankjes met veel bubbels (maagpijn) en alcohol (hoofdpijn en uitdrogen) zijn niet goed in de lucht, maar dat wisten we al.

Foto's © depositphotos.com/chalabala; Pixabay.
Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!