Hoe je de jaarwisseling twee keer kunt meemaken

Amsterdam, 15 december 2019 – Hoe fantastisch is het om twee keer het nieuwe jaar in te luiden? 🙂 Twee keer de champagneflessen ontkurken, twee keer je geliefden omhelzen en twee keer zogenaamd goede voornemens maken. Dankzij die rare tijdzones in onze wereld is het niet moeilijk om de jaarwisseling twee keer mee te maken.

Boekingswebsite Holidayguru heeft drie manieren bedacht om de laatste seconden af te tellen en luidkeels ‘Gelukkig Nieuwjaar!!‘ te roepen – of je nou met de auto bent, het vliegtuig pakt of een privéjet wilt huren.

#1 In één dag oud en nieuw vieren in Auckland en op de Cookeilanden

Ben je van plan om op reis te gaan naar Nieuw-Zeeland? Of heb je altijd al eens oud en nieuw willen vieren aan de andere kant van de wereld? Ga dan naar Auckland! Hier vier je niet alleen als één van de eersten de jaarwisseling, je kunt het ook perfect combineren met een oud en nieuw feestje op de Cookeilanden.

De Cookeilanden liggen namelijk net aan de andere kant van de internationale datumgrens, die dwars door de Stille Oceaan loopt. Hier vieren ze dus als één van de laatste oud en nieuw. Hoe je er komt? Met Air New Zealand kun je na je eerste oud & nieuw feest van dit jaar op 1 januari om 8.55 uur vliegen van Auckland naar de Cookeilanden, waar je op 31 december om 13.45 uur aankomt. Genoeg tijd om je kater te verwerken en je voor te bereiden op het volgende festijn.

#2 In één uur twee keer het nieuwe jaar inluiden

Klinkt Nieuw-Zeeland leuk, maar ook een beetje ver weg? Gelukkig kan twee keer nieuw jaar vieren ook gewoon in Europa. Wist je namelijk dat er één uur tijdsverschil zit tussen Portugal en Spanje? Terwijl je lekker aan het genieten bent van het rondrijden door het Spaanse landschap is het plaatsje Tui dé plek waar jouw oud en nieuw avontuur gaat beginnen.

Aan de andere kant van de aangrenzende Miño rivier, op 6 minuten rijden, ligt namelijk het Portugese dorpje Valença. Door het tijdsverschil zal hier het nieuwe jaar een uur later ingaan. Een brug verbindt de twee plaatsen waardoor je zonder problemen kunt oversteken en opnieuw op 2020 kunt proosten.

#3 In 24 uur het vuurwerkspektakel in Sydney en Honolulu meemaken

Heb jij ook het gevoel dat je de oudejaarsloterij gaat winnen? Of heb je toevallig nog € 11.078 op je bankrekening staan? Dan is oud en nieuw vieren in Australië en Hawaï misschien wel de gaafste optie. Het enige wat je moet doen is een privéjet huren via PrivateFly en 14 personen vinden die met je meegaan. Deze ultraluxe jet brengt je dan na de jaarwisseling in Sydney in no-time naar het relaxte Hawaï, waar het dan nog 2019 is.

Zo ga je van één van de meest spectaculaire vuurwerkshows in Sydney naar wellicht wel de meest relaxte bestemming om het nieuwe jaar in te luiden, Honolulu. Ook tijdens de vlucht worden de wensen van party animals in vervulling gebracht. Zo is er een goed geluidssysteem aanwezig en ben je van de nodige drankjes voorzien. Mocht je toch willen rusten, dan kun je altijd een dutje doen in een van de kamers met een eigen badkamer. Dit is het nieuwe jaar ingaan in stijl!

Foto's © depositphotos.com/AlexNosenko; Pixabay.
GezondheidGezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!