Bang om te vliegen? Bezoek het Vliegangstfestival

Amsterdam, 2 januari 2020 – Ben je bang om te vliegen (en heb je geen last van vliegschaamte)? Dan kun je je vliegfobie volgende maand te lijf gaan op het Vliegangstfestival (want het moet natuurlijk wel leuk blijven 🙂 ). Tijdens dit festival op zondag 2 februari 2020 staan piloten, therapeuten en cabinepersoneel klaar voor iedereen die met bibberende ledematen en klam van het zweet het vliegtuig in stapt.

Vliegen is een van de veiligste vervoersmiddelen ter wereld, zo bleek ook weer uit de nieuwste luchtvaartcijfers over 2019. Op elke 2 miljoen vluchten was er sprake van één dodelijk incident, waarmee het in de lucht véél veiliger is dan op de weg. Toch hebben in Nederland zo’n 4 miljoen mensen last van vliegangst. In België zijn er ruim 3 miljoen mensen die het uiterst onprettig vinden om in een vliegtuig te stappen.

Tijdens het Vliegangstfestival geven piloten en therapeuten de hele dag workshops over wat vliegangst is, wat het met je doet en hoe je er zelf het beste mee om kunt gaan. Maar ze leggen ook uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie precies is en waarom een vliegtuig het veiligste vervoermiddel ter wereld is. Naast de workshops kun je met een therapeut rondlopen in een Boeing 747. Degenen die een stapje extra durven te zetten, kunnen in een Virtual Reality-omgeving een vlucht maken en ervaren.

Verder kunnen bange luchtreizigers de hele dag speeddaten met piloten, cabinepersoneel en lotgenoten die hun vliegangst hebben overwonnen. Voor kinderen van ouders met vliegangst worden er workshops vliegtuigjes bouwen georganiseerd en is er een wedstrijd vliegtuigjes gooien. Kinderen mogen tegen een kleine vergoeding ook gebruik maken van een zwembad en bioscoop.

Vliegangst zit meestal tussen de oren, zegt initiatiefnemer, piloot en vliegangstbehandelaar Kelly Otte. ,,Er liggen altijd een aantal dieper liggende angsten of onzekerheden aan ten grondslag, zoals claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst en controledwang. Je zit immers in een hele kleine ruimte, op zo’n 10 kilometer hoogte, met honderden ‘vreemde’ mensen en verder moet je je totaal overgeven aan de piloten. Maar gelukkig is vliegangst ook heel goed te behandelen, met een slagingskans van 98 procent.”

Het Vliegangstfestival vindt plaats op zondag 2 februari 2020 in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, van 10.00 tot 17.30 uur. De entree per gezin is € 24,95. Je kunt dan aan alle workshops deelnemen. Kijk voor meer informatie op: www.onbezorgdvliegen.nl

Foto's © Vliegangstfestival/Dominique Otte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!