Dit zijn de mooiste treinreizen ter wereld

Amsterdam, 14 januari 2020 – Reizen met de trein kan heel comfortabel zijn. Je zit rustig op een bankje terwijl je naar je volgende bestemming wordt gebracht. Maar alleen zo’n treinreis op zich kan al de moeite waard zijn om te maken. Je kijkt je ogen uit als je langs de prachtige, diverse landschappen rijdt. ‘It’s about the journey, not the destination’.

Hieronder vind je een overzicht met de mooiste treinreizen ter wereld die je eigenlijk niet mag missen!

#1 Kandy-Ella – Sri Lanka

Deze treinreis van Kandy naar Ella en vice versa duurt 7 uur en wordt door veel mensen als één van de mooiste treinreizen ter wereld gezien. En terecht! Je komt ogen tekort als je alle theeplantages, watervallen, groene bergen, kleine dorpjes en kleurrijke mensen onderweg ziet. Je kunt een tussenstop maken in Nuwara Eliya (ook wel Little England genoemd) en een paar dagen later verder reizen. De reis van Kandy naar Nuwara Eliya duurt zo’n 4 uur. Koop van tevoren tickets voor de trein want deze zijn snel uitverkocht!

#2 The Ghan  – Australië

Deze trein gaat dwars door de outback van Australië. The Ghan (voluit Afghan Express) is vernoemd naar Afghaanse kamelenrijders die in de 19e eeuw de route aflegden. Het traject loopt van Adelaide, met een stop in Alice Springs (Ayers Rock) naar de eindbestemming Darwin en vice versa. Een reis van bijna 3000 kilometer waar je vier dagen over doet. Eindeloze woestijnvlaktes en rotsformaties schieten voorbij als je door het hart van ‘Oz’ rijdt. Onderweg heb je de mogelijkheid om te stoppen en activiteiten te ondernemen. Hiervoor zijn verschillende pakketten te koop. Voor meer informatie kijk op: journeybeyondrail.com.au

#3 Rocky Mountaineer – Canada

Bij deze (luxe) trein kun je kiezen uit drie verschillende routes. Al deze routes lopen door de Canadese Rocky Mountains. Reis door bossen, in de bergen en langs rivieren.

Bewonder al het natuurschoon dat je tegenkomt. In de trein is zelfs een heuse glazen wagon, waar je een prachtige ‘panoramaview’ hebt.
Ook hier zijn weer verschillende pakketten verkrijgbaar. Kijk op www.rockymountaineer.com voor meer informatie.

#4 Trans Siberië Express – Rusland

Met bijna 9300 kilometer is de Trans Siberië Express de langste treinreis ter wereld. Zou je deze reis van Moskou naar Vladivostok in één keer doen, dan ben je een ruime week onderweg. De trein brengt je door Siberië, langs meren (bijvoorbeeld het Bajkalmeer, het diepste meer ter wereld), bossen, eindeloze leegtes en ruige bergketens. De Trans Siberië Express heeft 4 routes waar je uit kunt kiezen:

  • Trans Siberië Express: Moskou – Vladivostok          
  • Trans Mongolië Express, Moskou – Ulaan Baatar – Beijing
  •  Trans Mantsjoerije Express:  Moskou – Beijing
  • Baikal-Amur Express (BAM):  Moskou – Tynda – Vladivostok    

Grappig feitje: je doorkruist zeven verschillende tijdszones als je de hele reis aflegt!

#5 Tren a las Nubes – Argentinië

Deze ‘trein naar de wolken’ is niet voor mensen met hoogtevrees! De reis begint in Salta en gaat dwars door het Andesgebergte naar de eindbestemming: het 223 meter lange Polvorilla viaduct in Chili. Deze trein heet niet voor niets ‘tren a las Nubes’ ; hij rijdt namelijk over één van de hoogste spoorlijnen ter wereld. Op het hoogste punt bevind je je op zo’n 4220 meter boven zeeniveau. Je passeert talloze bruggen, viaducten en tunnels. Je doet over het gehele traject zo’n 8 uur en er worden verschillende (panoramische) stops gemaakt. Het is een ontzettend populaire treinreis dus je moet vroeg van tevoren boeken! De trein vertrekt 1x per week op zaterdag.

Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Carmen van Verseveld
Hoi! Ik ben Carmen. Leerkracht basisonderwijs en gek op reizen. Deze passie is 6 jaar geleden begonnen tijdens het maken van een wereldreis. Sindsdien kan ik niet meer zonder. Hoewel ik zo’n 40 landen heb bezocht, groeit mijn bucket list nog sneller. Ik hou ervan om andere mensen te ontmoeten, te leren over nieuwe culturen en vreemde talen. Hoe avontuurlijker, hoe beter!