Met het ‘corona-voucher’ kun je later alsnog op vakantie

Amsterdam, 15 maart 2020 – Waarschijnlijk denk je niet snel aan een vakantie in deze bizarre en angstige tijden (hoewel je daar nú alle tijd voor hebt…). Het coronavirus houdt de meeste mensen thuis, dat ook het dringende advies is van de overheid. Reizen over de landsgrenzen is überhaupt vrijwel onmogelijk door de vele beperkingen die zijn opgelegd. Maar wat als je nu een vakantie hebt geboekt voor de komende maanden?

De ANVR, de overkoepelende vereniging van reisorganisaties, komt daarvoor met het corona-voucher. Dit is een creatieve mogelijkheid voor het annuleren of omboeken van je reis, waarbij je later alsnog op vakantie kunt naar de bestemming waar je zo graag naartoe wilde. ,,Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld”, aldus de ANVR.

Je kunt een corona-voucher aangeboden krijgen als je een vakantie of rondreis hebt geboekt bij een reisorganisatie die lid is van de ANVR. Alle grote Nederlandse reisorganisaties zijn lid, op www.anvr.nl kun je ze raadplegen. Ook moet de reisorganisatie zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dat kun je checken op www.sgr.nl.

Als je zelf je vakantie hebt samengesteld door het regelen van je accommodatie en het kopen van losse vliegtickets – zonder de bemoeienis van een reisorganisatie – heb je géén recht op een corona-voucher. Het voucher geldt niet voor los geboekte vliegtickets, zo heeft de ANVR nadrukkelijk laten weten.

De corona-vouchers worden uitgegeven vanaf maandag 16 maart en zijn maximaal één jaar geldig, dus het is te hopen dat het coronavirus tegen die tijd de kop is ingedrukt. Binnen een jaar kun je dus alsnog die geplande vakantie vieren (en lurken aan een koud flesje Corona-bier). De waarde van het voucher is evenveel als de aanbetaling die je al hebt gedaan voor je reis. Vanaf 1 juni 2020 worden er (vooralsnog) geen corona-vouchers meer uitgegeven.

Door het coronavirus besluiten mensen massaal om hun vakantie te annuleren of om te boeken. Door het grote aantal annuleringen zijn reisorganisaties verplicht de vooruitbetaalde reissommen terug te betalen. De ANVR vreest dat reisorganisaties en tour operators hierdoor failliet kunnen gaan. Het corona-voucher is eigenlijk een noodmaatregel door de ernstige crisissituatie in de reisbranche momenteel. Lees meer over het voucher op deze pagina van de ANVR.

Foto's © depositphotos.com/macropixel; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!