Met deze game kun je het reisvirus bedwingen tijdens de corona-crisis

Amsterdam, 5 april 2020 – Hoe lang duurt het nog voordat we weer kunnen reizen: enkele maanden misschien? Het coronavirus doet het reisvirus geen goed, al komt de gewone lichamelijke gezondheid natuurlijk op de eerste plaats (hopelijk gaat het goed met je!). Heb je een onweerstaanbare drang om te ‘reizen’ tijdens het thuis zitten? Grijp dan naar GeoGuessr, een leuke game waarmee je kunt testen hoeveel je eigenlijk al van de wereld hebt gezien.

Het idee van GeoGuessr is heel simpel: je ziet een foto van Google Maps en je moet raden waar dit is. Hoe dichter je bij de juiste plek bent, hoe meer punten je krijgt. De afbeelding kan een deel van een stad zijn, maar is meestal gewoon een stuk weg in the middle of nowhere. Soms kun je aan een stukje bebouwing, verkeersborden of reclameborden zien in welk land de foto genomen moet zijn. Met alleen een stuk weiland of een paar bomen is het meestal gokken.

Elke keer dat je meespeelt, heb je vijf rondes. Je kunt ook kiezen uit verschillende categorieën. De categorie ‘World’ brengt je naar een willekeurige plek in de wereld, van de desolate wegen in de outback van Australië tot de jungle van Brazilië. Andere categorieën zijn onder meer ‘Famous Places’ (beroemde plekken en bezienswaardigheden) of landen als Amerika, Engeland, Nederland of Japan. Ook kun je het spel spelen voor een stad als Londen, Parijs of New York.

Het spelen van GeoGuessr is gratis, maar dan mag je elke dag maar één keer spelen. Zoals zo vaak met games, heb je tegen betaling meer mogelijkheden. Voor een jaarabonnement betaal je $ 1,99 per maand. Je kunt dan ook spelen tegen vrienden (of onbekenden) of persoonlijke kaarten maken. GeoGuessr is leuk genoeg om je tijdens de corona-crisis even naar verre onbestemde plekken te laten verlangen. Deze game is te spelen via je internetbrowser of via een app op je smartphone. Website: www.geoguessr.com

Foto's © depositphotos.com/lakov; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!