Huur een tent of chalet deze corona-zomer, in je eigen achtertuin

Amsterdam, 24 mei 2020 – Het is waarschijnlijk niet de droombestemming die je voor ogen had deze corona-zomer: je eigen achtertuin. Maar twee Nederlandse bedrijven proberen het toch een beetje leuk te maken met het nieuwe concept Thuiskamperen. Voor een vakantie in Tuinesië kun je voor je tuin een tent of chalet huren die kant-en-klaar voor je wordt opgezet. Mét animatieteam voor de kinderen, voor het ware campinggevoel.

Voor kamperen in je eigen achtertuin kun je kiezen uit een 2-persoons tipi tent, een 4-persoons chalet of een groepstent voor grotere vriendengroepen of gezinnen. De tent wordt voor je opgezet en ingericht met strandstoelen, een vloerkleed, looplantaarn en comfortabele bedden. Vanaf € 65 heb je een week lang een tweepersoonstent op je gazon staan. Een chalet heb je vanaf € 125 per week, met de ,,luxe en het comfort van een vakantiehuisje”.

Wie meer wil dan alleen een tent of chalet, kan er een compleet animatieteam bij boeken. Dat vermaakt de kinderen en buurtkinderen een paar uur met een minidisco, schminken of schattenjacht, waardoor het net lijkt op een echte kampeervakantie. Omdat het voor de ouders ook vakantie is, kunnen die een ,,luxe pakket” bestellen met daarin een leuk boek, een fles wijn en een borrelplank. Voor douchen en toiletteren moet je uiteraard gebruikmaken van je eigen privé sanitair.

De twee bedenkers, TeamAnimation en Kapitent, wilden iets bedenken voor de vele Nederlanders die hun vakantie thuis moeten doorbrengen. Door het coronavirus is het nog maar de vraag of de zomervakantie naar het buitenland door kan gaan. Een vakantie in Nederland is natuurlijk ook een alternatief, maar bijna alles is al volgeboekt deze zomer of je betaalt schrikbarend hoge prijzen (de coronacrisis wordt ook gebruikt om de prijzen van een binnenlandse vakantie flink op te drijven, merkten we).

Met Thuiskamperen moet toch ,,een fijn vakantiegevoel” worden opgewekt, zegt Richard Otten van TeamAnimation. ,,​Normaal gesproken werken we met onze animatieteams veel in Frankrijk en Italië, maar helaas wordt dat dit jaar echt lastig. Voor iedereen die zijn vakantieplannen nu moet omgooien, leek het ons leuk om een ludiek aanbod te maken. Een vakantie waar je lang over napraat.” Je hebt er overigens niet zoveel aan als je slechts beschikt over een kleine tuin, balkon, dakterras of een raam dat open kan. Kijk voor meer informatie over deze thuisvakantie op www.thuiskamperen.nl

Foto's © TeamAnimation en Kapitent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!