Meeste Nederlanders willen zomervakantie door laten gaan

Amsterdam, 10 mei 2020 – Ook al heeft het coronavirus onze plannen flink in de war geschud, toch willen de meeste Nederlanders hun geboekte zomervakantie door laten gaan. Dat blijkt althans uit een onderzoekje van de vakantiesite Holidayguru, die hierover de mening heeft gepeild onder haar bezoekers.

Van de Nederlanders die voor de zomer van 2020 al een vakantie heeft geboekt, geeft bijna 66 procent aan deze vakantie graag door te laten gaan. Ongeveer 22 procent van de vakantiegangers zegt niet meer naar het buitenland af te willen reizen deze zomer en 12,2 procent geeft aan dit nog niet te weten. Daarmee wordt maar weer eens aangetoond wat voor reislustig volk we zijn: we hebben zo’n grote wens om te reizen!

Mocht een zomervakantie in het buitenland niet mogelijk zijn, dan geeft iets meer dan 80 procent van de ondervraagden aan een vakantie in eigen land te overwegen. Van de bestaande accommodatietypes zijn vakantieparken het populairst, gevolgd door hotels en bed & breakfasts.

Met de aangekondigde versoepelingen van het kabinet gaan Nederlanders zich weer oriënteren op de vakantieplannen voor de komende zomer. Sommige vakantiegangers hadden al een zomervakantie geboekt en wachten nu in spanning af of deze reis nog door kan gaan.

Toch zijn er bijna 5 miljoen Nederlanders die een lange zomervakantie dit jaar overslaan, blijkt uit een onderzoek van NBTC-NIPO Research. Deze zomer gaan naar verwachting 7,2 miljoen Nederlanders op vakantie, dit is 39 procent minder dan de vorige zomer. In die periode waren nog 11,9 miljoen Nederlanders van plan om op vakantie te gaan. Het gaat hier om vakanties van een week of langer in de periode van mei tot en met september

Veel Europese landen hebben inmiddels versoepelingen aangekondigd en daarmee is de hoop voor de hard geraakte toeristische sector op het zomerseizoen gevestigd. De onzekerheid is echter groot door het coronavirus. Wil je weten waar je straks misschien terecht kunt? Lees hier wanneer en waar je vakantie kunt vieren na de lockdown.

Foto's © depositphotos.com/martinsvanags; Pixabay/EvgeniT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!