Deze mini-camper kun je ook als boot en fiets gebruiken

Amsterdam, 7 juni 2020 – Een mini-camper waarmee je zowel over land en water kunt reizen: dat is de eigenaardige Z-Triton. Met deze amfibische woonboot-driewieler kun je alle kanten op tijdens je vakantie. Je kunt er fietstochtjes mee maken, je kunt erin slapen en je kunt het ding gebruiken voor een boottrip.

De Z-Triton is geen attribuut uit een retro sciencefictionfilm, maar een nieuwe innovatieve uitvinding van de ontwerpstudio Zeltini uit Letland. Het is zelfs de bedoeling dat je de Z-Triton vanaf de zomer van 2021 kunt kopen (prijs nog niet bekend) voor een weekendje weg in de natuur of een expeditie over de hele wereld (als we tegen die tijd tenminste van het verdoemde coronavirus af zijn).

De Z-Triton is een kleine elektrische camper waar je met twee mensen een ‘knusse nacht’ kunt doorbrengen. Mits je niet teveel last hebt van claustrofobie, want de slaapplekken zien er best krap uit. Als de accu voldoende is opgeladen, heb je elektriciteit en verlichting en kun je de temperatuur in je slaapvertrek regelen. De accu wordt onder meer opgeladen door zonnepanelen. Er is een klein opvouwbaar keukentje en een eettafel.

Als je tijdens het fietsen overdag even een meertje wilt oversteken, kun je de camper transformeren in een boot. De wielen kunnen worden ingeklapt om soepeltjes de overgang van land naar water te maken. Je kunt de elektrische buitenboordmotor uitschuiven en over het water manoeuvreren, als is het bereik nog maar 10 kilometer (daarna is de batterij op). Lange vaartochten kun je dus niet maken met de Z-Triton.

Het Letse bedrijf kwam eerder ook al met bijzondere uitvindingen op de proppen. Zeltini lanceerde in 2018 de Z-Bioloo, een tuinhuisje gemaakt van poep. Bovenop groeien planten en bloemen, terwijl je vanuit het huisje een panoramisch uitzicht hebt. Een ventilator met schoorsteen onttrekt de poeplucht uit de daktuin. Wil je weten wanneer de amfibische mini-camper te koop is? Hou daarvoor de website in de gaten: www.zeltini.com

Foto's © Zeltini Studio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!