Emirates vergoedt tot € 150.000 aan coronakosten

Amsterdam, 26 juli 2020Emirates lijkt er alles aan te willen doen om passagiers het vliegtuig in te krijgen en naar zonnige bestemmingen te laten vliegen als Dubai en de Seychellen. De luchtvaartmaatschappij gaat de kosten van een medische behandeling vergoeden van vakantiegangers die tijdens hun reis besmet raken met het coronavirus, tot een bedrag van maar liefst € 150.000.

Ook gaat Emirates de kosten van een eventuele verplichte quarantaine vergoeden, tot een maximum van € 100 per dag. De vergoeding geldt voor een periode van maximaal 14 dagen. De service wordt gratis aangeboden aan alle vliegtuigpassagiers, ongeacht de reisklasse of bestemming. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij dat mensen weer vertrouwen krijgen om op reis te gaan. ,,We beschermen je onderweg en bieden je extra veiligheid, waar ter wereld je ook bent”, aldus de aankondiging van Emirates.

De luchtvaartmaatschappij uit Dubai is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die dekking biedt voor kosten die voortkomen uit Covid-19, zoals dat verdoemde virus officieel heet. ,,Emirates is er trots op het voortouw te nemen bij het vergroten van het vertrouwen van internationale reizigers. Over de hele wereld openen grenzen geleidelijk en we weten dat mensen ernaar uitkijken om weer op te reis gaan, maar ook dat ze op zoek zijn naar flexibiliteit en zekerheid als er tijdens hun reis iets onvoorziens gebeurt.”

Deze dekking is onmiddellijk geldig als je met Emirates vliegt tot 31 oktober 2020 (de eerste vlucht moet worden voltooid op of voor 31 oktober 2020). De dekking is automatisch geldig voor 31 dagen vanaf het moment dat je de eerste vlucht neemt – óók als je na aankomst op een Emirates-bestemming verder reist naar een andere stad. Je hoeft je niet te registreren of online formulieren in te vullen voordat je op reis gaat.

Mocht je tijdens je vakantie besmet worden met het coronavirus of in quarantaine moeten, dan kun je via een speciale hotline hulp en een vergoeding krijgen. Op www.emirates.com/COVID19assistance staat hierover meer informatie. Emirates biedt vluchten aan naar meer dan 60 bestemmingen.

De thuishaven Dubai heeft de grenzen weer geopend voor zakenreizigers en vakantiegangers, al staat het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nog op oranje (alleen noodzakelijke reizen). Vanaf 1 augustus moet elke reiziger naar Dubai verplicht maximaal 96 uur voor vertrek een coronatest hebben ondergaan. De reisverklaring van een negatieve uitslag moet je meenemen. Ook de paradijselijke Seychellen openen vanaf 1 augustus weer de grenzen voor internationale toeristen, zegt Emirates. Hiervoor staat de kleurcode eveneens op oranje.

Foto's © Emirates Airlines.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!