De ideale vacuümzakken voor je vakantie!

Amsterdam, 17 juli 2020 – Vacuümzakken zijn de ideale oplossing voor het probleem waar je elke vakantie mee te maken krijgt: een gebrek aan ruimte in je bagage! Je bent vast niet de enige die méér wil meenemen dan eigenlijk kan. Toch nog wat extra kledingsetjes voor de koude avonden, of dat paar extra schoenen als je eventueel een trektocht wilt maken. Een reservebroek, nog een handdoek voor het zwemmen en dat ene boek voor extra ontspanning – je kent het allemaal wel. Het blijkt toch elke keer weer heel lastig om je koffer of reistas dicht te krijgen.

Door het gebruik van vacuümzakken kun je heel wat meer meenemen op vakantie. Het werkt in principe heel simpel. Je stopt je kleding en handdoeken in zo’n zak en haalt de lucht eruit, waardoor je een klein handzaam pakketje krijgt. Maar welke vacuümzakken zijn nou handig voor je trip? Wij stuitten op vacuümzakken van Luvego, een merk dat bekendstaat als dé expert op dit gebied.

Luvego vacuümzakkenMet deze vacuümzakken kun je tot 80 procent aan ruimte besparen in je koffer of reistas! Bovendien zijn deze vacuümzakken gemaakt van stevig plastic, waardoor je niet snel scheurtjes krijgt en er lucht bij kan komen. Ze zijn zo stevig, dat je ze meerdere keren opnieuw kunt gebruiken. Kapot gescheurde vacuümzakken is wel het laatste waar je tijdens een vakantie op zit te wachten. Dan heb je er niets meer aan en moet je misschien nog wel een extra koffer kopen om al je bagage weer mee naar huis te kunnen nemen.

Ook hou je door het stevige plastic vocht en vieze geurtjes tegen. Je hoeft niet snel bang te zijn dat je kleren nat en muf worden en gaan stinken. Met de waterdichte vacuümzakken van Luvego kun je de inpaklijst voor je vakantie er nog maar eens bij pakken: je kunt de extra kledingsetjes er gerust aan toevoegen.

Luvego heeft twee soorten vacuümzakken: met en zonder luchtpomp. Afhankelijk van het soort vakantie kun je de variant kiezen die het beste bij je past. Beide vacuümzakken hebben voordelen en nadelen.

Vacuümzakken zonder pomp

Ben je een type die het liefste zo min mogelijk meeneemt op vakantie? Kies dan voor vacuümzakken zonder pomp. Calorsa heeft vacuümzakken die je met de hand oprolt en die je vervolgens afsluit met een strip (een zogeheten zipper). Je moet het met je handen krachtig aandrukken om alle lucht eruit te laten ontsnappen. Het grote voordeel is dat je geen pompje, stofzuiger of ander apparaat mee hoeft te nemen. Dat is immers extra ballast, iets dat alleen maar nog meer ruimte inneemt. Deze vacuümzakken zijn dus handig als je tijdens je vakantie veel gaat rondtrekken. Je kunt bijvoorbeeld veel meer kwijt in je rugzak als je als backpacker rondreist, maar ook voor een stedentrip zijn deze vacuümzakken ideaal.

Ze zijn snel en makkelijk te gebruiken, zonder veel ingewikkeld gedoe, zodat je snel kunt uitchecken uit je hotelkamer. In de meest perfecte situatie kun je ook met deze vacuümzakken tot 80 procent ruimte besparen. Omdat je ze zelf met de hand moet oprollen, zal dat natuurlijk nooit helemaal lukken. Ze blijven minder lang vacuüm. In dit geval kies je vooral voor flexibiliteit en gemak tijdens je vakantie. Deze vacuümzakken zijn te koop in verpakkingen van 8 stuks. ► Bestel de Calorsa-vacuümzakken zonder pomp hier online

Vacuümzakken met pomp

Als op vakantie gaat met auto, camper of caravan, kun je kiezen voor vacuümzakken met een pomp. Dit is een klein handpompje van 28 centimeter dat je gebruikt om alle lucht eruit te zuigen, zodat je de kleding, handdoeken en knuffels optimaal kunt comprimeren tot een klein pakketje. Op de vacuümzakken zit een ventiel waarmee je ze gegarandeerd luchtdicht kunt afsluiten.

Je moet dit pompje meenemen op vakantie, dat een nadeel kan zijn, maar in een auto, camper of caravan heb je daar genoeg ruimte voor. Zeker als je bedenkt hoeveel ruimte je hiermee kunt besparen! Met een pomp lukt het zeker om de maximale hoeveelheid overbodige lucht eruit te halen. Het gaat nog beter met een stofzuiger. Dat kun je thuis doen voordat je op vakantie gaat, maar op de plek van bestemming moet je die ergens zien te ritselen.

Luvego heeft 12-delige setjes met vacuümzakken in drie verschillende maten. Het kleinste formaat ‘medium’ is 60 bij 40 centimeter en is het meest ideaal voor een vakantie. In een setje zitten ook vacuümzakken in het formaat XL (100 bij 70 centimeter) en ‘Jumbo’ (120 bij 90 centimeter). Die grote vacuümzakken zijn handig als je thuis extra opbergruimte nodig hebt. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opslaan van dekens en beddengoed, zodat het fris blijft en er geen motten bij kunnen komen. Zo heb je er buiten je vakantie ook nog wat aan! ► Bestel de Luvego-vacuümzakken met pomp hier online

Foto's © Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

4 reacties


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!