Reizen is niet verleden tijd

Reizen onderzoek coronaAmsterdam, 21 oktober 2020 – Doemdenkers krijgen géén gelijk: het coronavirus zal nooit een einde maken aan onze passie voor het reizen. Ondanks alle reisbeperkingen en voortdurende onzekerheid is ons verlangen om te reizen allesbehalve verdwenen. Dat blijkt althans uit een groot onderzoek van Booking.com, die meer dan 20.000 mensen uit 28 landen heeft ondervraagd over hun reisgedrag na deze coronapandemie.

Sterker nog: door de lockdowns en vele tijd die we thuis moeten doorbrengen, hebben we meer dan ooit een verlangen om eropuit te gaan. Liefst 26 procent van de Nederlanders zegt zelfs dat ze juist nu nóg meer van de wereld wil zien. Van de ondervraagden zegt 22 procent dat ze in de toekomst meer wil reizen om de verloren tijd van 2020 in te halen. Dat zijn vooral jongeren en millennials, zoals je kunt verwachten.

Bovendien is 17 procent van plan om op reis te gaan naar een feest dat door het verdoemde coronavirus werd gemist, zoals een bruiloft, jubileum of verjaardag. Ook willen we vakanties inhalen die dit jaar door het virus werden geannuleerd. Een derde van de Nederlanders is van plan deze reis opnieuw te boeken.

Reizen onderzoek beperkingen

Reizen en vakanties zullen er in de toekomst wel wat anders uitzien, als we de voorspellingen van Booking.com mogen geloven. Een trip dichtbij huis is populair, want dat is veiliger, gemakkelijker en duurzamer. Vakantiegangers willen de eigen omgeving ontdekken, in plaats van als een toerist rond te reizen.

Hiertoe werden we natuurlijk al gedwongen door de coronacrisis, waardoor vrijwel alle bestemmingen buiten Europa ‘op slot’ kwamen te zitten. De liefde voor exotische en verre oorden is echter geen verleden tijd. Een vijfde van de Nederlanders (18 procent) is van plan om tegen het einde van 2021 naar een hele verre bestemming te reizen.

Voorlopig blijven de reisplannen bij veel mensen nog in de koelkast staan. Twee op de vijf Nederlanders (39 procent) wil niet gaan reizen zolang er geen vaccin of behandeling tegen het coronavirus beschikbaar is. Het zal waarschijnlijk nog wel enige tijd duren voordat we die wereldreis kunnen plannen of zorgeloos over de wereld kunnen trekken 🙁

Foto's © Pixabay/Pexels; Pixabay/TF3000.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!