Zo claim je de servicekosten terug van Airbnb

Airbnb claim servicekostenAmsterdam, 4 december 2020 – Heb je de afgelopen 5 jaar een vakantiehuis of appartement gehuurd via Airbnb? Dan kun je de servicekosten terugvragen. Misschien heb je het nieuws gemist door het verdoemde coronavirus, maar in maart 2020 bepaalde de Amsterdamse rechtbank dat het verhuurplatform de regels heeft overtreden. Airbnb rekende namelijk twéé keer bemiddelingskosten: zowel van de huurder als van de verhuurder. Airbnb at dus van twee walletjes, zogezegd.

De uitspraak volgde op een zaak die een boze huurder had aangespannen. Airbnb moest hem € 470 terugbetalen, maar de uitspraak betekent ook dat alle anderen een claim kunnen indien voor onterecht betaalde servicekosten. Het gaat naar schatting om een miljoen Nederlanders die de afgelopen jaren weleens een verblijf hebben gehuurd en zag dat Airbnb ‘servicekosten’ in rekening bracht. Voor de een bedragen de servicekosten misschien enkele tientjes, maar bij veelvuldig gebruik van Airbnb kan het al snel in de honderden euro’s lopen. Gemiddeld gaat het om € 213.

Maar hoe dien je een claim in om die servicekosten terug te krijgen? Dat lijkt nog niet zo eenvoudig, want het hoofdkantoor van Airbnb zit in San Francisco in Amerika. Zie die club maar eens te bereiken, en dan ook nog zover te krijgen dat ze serieus reageren op je claim (en terugbetalen uiteraard). Je kunt je servicekosten echter makkelijker terugkrijgen via Appeal, een Nederlands claimbureau dat gespecialiseerd is in huurbemiddeling en huurrecht.

Airbnb servicekosten

Dit bureau helpt je om onterecht betaalde servicekosten terug te krijgen bij Airbnb op basis van no-cure-no-pay. Als de claim succesvol is, betaal je aan Appeal een vergoeding van 25 procent van het totale bedrag. Je betaalt niets als het ze niet lukt om de servicekosten terug te krijgen. Appeal zegt desnoods een gerechtelijke procedure te beginnen om Airbnb te dwingen om te betalen. Naar eigen zeggen zijn al duizenden Nederlandse klanten met succes geholpen. Als je alle boekingen van Airbnb op een rijtje hebt, kun je in 3 minuten een claim indienen via deze website: www.appeal.nl/airbnb

Mocht je geen vergoeding willen betalen aan dit claimbureau, dan moet je Airbnb zelf voor de rechter slepen. Je bent dan een hoop geld geld kwijt aan gerechtelijke kosten en je moet een goede advocaat inhuren. Dit staat misschien niet in verhouding tot de servicekosten die je onterecht aan Airbnb hebt betaald.

Foto's © depositphotos.com/mc_stockphoto.hotmail.com; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!