Deze kleren kun je 10 dagen dragen op reis zonder te stinken

Kleding op reis gaat stinkenAmsterdam, 27 december 2020 – Een backpacker die maandenlang rond de wereld reist, ruik je al van verre: zijn kleren stinken! Het valt voor gepassioneerde reizigers ook niet mee om hun kleren vrij te houden van zweetgeurtjes en andere onwelriekende luchtjes. Zelfs fanatiek wassen op reis geeft geen garantie dat je kleren net zo fris ruiken als toen je ze in je rugzak of koffer stopte. Vooral in warme en tropische streken kunnen kleren een muffe geur verspreiden als je lang op reis bent.

Het Colombiaanse kledingmerk The Frenchie Co wil hier korte metten mee maken. Het modelabel bedacht een antibacteriële T-shirt en spijkerbroek voor reizigers die je gemiddeld 10 dagen kunt dragen, zonder dat je deze kleren hoeft te wassen én zonder dat je gaat stinken. Het is een gemiddelde, want de mate van smoezeligheid hangt natuurlijk samen met het klimaat, de temperatuur en de hoeveelheid zweet die iemand uit gutst.

Kleding op reis niet wassen

In de testperiode waren er personen die hetzelfde kledingsetje 60 dagen achter elkaar konden dragen, zonder de noodzaak om ze te moeten wassen. Andere proefpersonen waren minder fortuinlijk en moesten de kleren al na 5 dagen aan een ingrijpende wasbeurt onderwerpen.

Het kledingmerk claimt de kleren fris te kunnen houden door een speciale ‘anti-geur en bacterietechnologie’. Het geheim is door koper aan de kledingstof toe te voegen, zo beweren de ontwerpers. Studies zouden hebben aangetoond dat koper virussen en bacteriën binnen enkele minuten na blootstelling doodt. Het is wel raadzaam deodorant te gebruiken voordat je de kleren aantrekt. Als je kleren gaan stinken door rook of sterke etensgeurtjes, moet je ze een nacht in een open ruimte laten liggen. De geur zal dan geleidelijk aan verdwijnen.

Kleding op reis van Frenchie Co

Als het allemaal waar is, betekent dat je fors minder bagage hoeft mee te nemen op reis. Voor een maand vakantie in een warm land volstaan twee of drie spijkerbroeken en T-shirts. Met deze gedachte heeft The Frenchie Co zich gestort op het maken van een compacte reisuitrusting, want het telkens wassen van je kleren is niet goed voor het milieu. Een ding is namelijk zeker als het verdoemde coronavirus is verslagen en we weer kunnen reizen: het moet allemaal een stuk duurzamer.

Een antibacterieel T-shirt voor op reis is te koop voor $ 59 (verkrijgbaar in verschillende kleuren, voor mannen en vrouwen). Een spijkerbroek kost $ 108, ook in verschillende stijlen. Op crowdfunding platform Indiegogo staat meer info over het hele idee: www.indiegogo.com

Foto's © Luis Molinero/Shutterstock.com; The Frenchie Co.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!