10 bestemmingen om naar uit te kijken in 2021

Bestemmingen 2021Amsterdam, 10 januari 2021 – We weten het inmiddels: er is licht aan het einde van de tunnel. We kunnen weer reizen in 2021! Eindelijk is er iets om naar uit te kijken, je mag weer dromen van verre exotische bestemmingen en ronddwalen in levendige steden. Ben jij je vakantielijstje al aan het maken?

Sommige plekken in de wereld zijn extra de moeite waard om te bezoeken in 2021. Bijvoorbeeld omdat er een bijzondere gebeurtenis of opening op de agenda staat. Of omdat een land of stad juist dit jaar nieuwsgierige reizigers met open armen wil ontvangen.

Het is nu nog even volhouden voordat het verdoemde coronavirus onder controle is. De hoeveelheid geduld die van ons gevraagd wordt, is eigenlijk meer dan we aankunnen. Maar dan gaan de deuren van de wereld weer wagenwijd voor ons open. Hier vind je alvast 10 bestemmingen om naar uit te kijken in 2021!

Oslo, Noorwegen

Het kosmopolitische Oslo is altijd leuk voor een stedentrip, met de strakke Scandinavische architectuur en de buitengebieden waar je de natuur kunt opsnuiven. De opening van het gloednieuwe Munch Museum in het voorjaar van 2021 is een extra reden om de Noorse hoofdstad op je lijstje te zetten.

Munch Museum in Oslo

Het is een bijzonder gebouw in de haven van Oslo van liefst 13 verdiepingen dat helemaal gewijd is aan de beroemdste kunstenaar van Noorwegen. In het museum zie je meer dan 200 werken van Edvard Munch, waaronder uiteraard het beroemde schilderij De Schreeuw. Bovenop komt een dakterras waar je een uniek uitzicht over de stad staat te wachten. Website: www.munchmuseet.no

Engeland

Het is anno 2021 bijna niet voor te stellen, maar misschien kun je in West-Europa zelfs wel een nieuwe stempel in je paspoort krijgen! De Brexit is echter niet de belangrijkste reden om Engeland met een bezoek te vereren. De westerburen zijn vanaf volgend jaar een droombestemming voor wandelaars, met de opening van het England Coast Path. Je kunt dan langs de hele kust van Engeland wandelen, een route van 4500 kilometer langs hoge krijtrotsen en bruisende kustplaatsen.

Engeland wandelen kust

Een andere reden is de heropening van Nottingham Castle in het voorjaar van 2021. Bijna 30 miljoen is geïnvesteerd om het kasteel in oude glorie te herstellen, zodat je je weer kunt onderdompelen in de verhalen van Robin Hood.

Cairo, Egypte

Als je snel bent en allerlei coronatesten en quarantaines ondergaat, kun je de beroemde piramides in Egypte misschien nog bezoeken zonder hordes toeristen. Je kunt beter nog even wachten tot de opening van het nieuwe Grand Egyptian Museum in de loop van 2021. Met een oppervlakte van 490.000 vierkante meter is dit het grootste archeologische museum ter wereld. In het fenomenale museum zie je 120.000 schatten van de farao’s, waarvan alleen al 3000 voorwerpen uit het graf van Toetanchamon. Het museum zou eigenlijk in 2011 al opengaan. Website: www.grandegyptianmuseum.org

Bestemmingen 2021 Egypte

Wenen, Oostenrijk

In 2021 kun je op een duurzame manier genieten van een Sachertorte in een van de koffiehuizen in Wenen. Zodra het reizen weer mogelijk is, kun je voor het eerst sinds 2016 eindelijk weer met de nachttrein van Amsterdam naar Wenen reizen. Je vertrekt in de vroege avond vanuit Amsterdam CS en je komt de volgende ochtend uitgeslapen aan in de Oostenrijkse hoofdstad.

Bestemmingen 2021 Wenen

Een slaapplaats te boeken vanaf € 59. Met de Nightjet moet de trein weer een aantrekkelijk alternatief worden voor het vliegtuig. In Wenen kun je meteen een bezoek brengen aan een grote tentoonstelling van impressionisten in het Leopold Museum. Je ziet er werken van befaamde kunstenaars als Vincent van Gogh, Claude Monet en Paul Cézanne.

Georgië, Armenië en Azerbeidzjan

Voor avontuurlijke wandelaars zijn Georgië, Armenië en Azerbeidzjan bestemmingen om naar uit te kijken in 2021. Los van politiek geharrewar wordt hier gewerkt aan de Transcaucasian Trail, een van de mooiste langeafstandswandelpaden in de Kaukasus. De wandelroute van zo’n 3000 kilometer verbindt een dozijn nationale parken en natuurgebieden in de drie landen met elkaar. Je doorkruist een spectaculair landschap van valleien, gigantische bergen en afgelegen bergdorpen. Een groot deel van de wandelpaden is al klaar. Kijk op de website voor de vorderingen: www.transcaucasiantrail.org

Bestemmingen 2021 Georgië

Slovenië

Hou je van lekker eten? Dan is Slovenië een bestemming om in de gaten te houden in 2021. Het land tussen de Alpen en de Middellandse Zee is dit jaar uitgeroepen tot Europese Regio voor Gastronomie. Op verschillende plekken en dagen wordt de Sloveense keuken onder de aandacht gebracht, al zullen de evenementen pas beginnen zodra we weer kunnen reizen. Zo is de stad Maribor in september het decor voor het Old Vine Festival, iets waarvoor wijnliefhebbers in zwijm zullen vallen. Maribor is toevallig ook de stad met de oudste wijnstok ter wereld. Alle evenementen staan op de website: www.tasteslovenia.si

Bestemmingen 2021 Slovenië

Japan

Het is niet de eerste keer dat Japan op het jaarlijkse lijstje prijkt van must go bestemmingen. Voor de komst van het coronavirus steeg het land van de rijzende zon flink in populariteit onder Nederlandse reizigers. De lockdown heeft onze reishonger naar Japan tijdelijk gestild, maar in de loop van 2021 staat het land waarschijnlijk een flinke revival te wachten. Er is enorm veel te doen en te zien, variërend van serene tempels en futuristische wolkenkrabbers tot bamboebossen en bijzondere natuur.

Bestemmingen 2021 Japan

Hét evenement van het jaar zijn de eerder uitgestelde Olympische Zomerspelen, als is nog niet duidelijk of die doorgaan. Zelfs als je grote drukte wil vermijden, kun je in Japan op talloze plekken terecht. Zo hebben de 34 nationale parken afgelopen jaar een hightech upgrade gekregen, met betere wifi en privé werkplekken. Ideaal voor digitale nomaden die hun uren achter een laptop willen afwisselen met een wandeling door prachtige natuur.

Florida, Verenigde Staten

Trump is weg, dus dat is op zich al een goede reden om weer vakantie te vieren in Amerika. Helemaal omdat Disney World in Florida in oktober 2021 zijn 50-jarig jubileum viert. Het staat al vast dat het best bezochte pretpark van de Verenigde Staten groots zal uitpakken met allerlei festiviteiten en evenementen. Het programma moet nog worden ingevuld, maar het zal zeker langer duren dan een paar dagen. Het 25-jarig jubileum duurde bijna een jaar, waarvoor het beroemde Kasteel van Assepoester tijdelijk een roze kleur kreeg. Website: www.disneyworld.eu/50th-anniversary

Dubai

Dubai had erop gerekend afgelopen jaar met de EXPO in het middelpunt van de aandacht te staan, maar door het coronavirus liep het allemaal anders. De opening van de grote wereldexpositie staat nu gepland voor oktober 2021, als de temperatuur wat aangenamer wordt in het schatrijke oliestaatje. Tot 31 maart 2022 kun je je laven aan extravagante paviljoens en nieuwe innovaties van de 190 landen die deelnemen aan de EXPO. Als je toch in Dubai bent, kun je meteen een ritje maken met de Ain Dubai. Deze nieuwe attractie opent in 2021 en is het grootste reuzenrad ter wereld. Website van de EXPO: www.expo2020dubai.com

Bestemmingen 2021 Dubai

Vanuatu

Wil je écht naar een verre exotische bestemming en het liefst naar een plek waar je vrijwel de enige bent? Wat dacht je van Vanuatu! Dit een paradijselijke archipel van 83 eilanden in de Stille Oceaan en een van de weinige landen waar het coronavirus afgelopen jaar vrijwel aan voorbij is gegaan. Volgens de statistieken bungelt Vanuatu onderaan op het wereldwijde lijstje van coronabesmettingen. Er was sinds de uitbraak slechts één geval, en die persoon is ook nog eens hersteld van het vreselijke covid-19. Het eilandstaatje houdt de grenzen vooralsnog ferm gesloten. Als je er eenmaal wordt toegelaten, wacht je een tropische speeltuin van verlaten stranden, kleurrijke koraalriffen, weelderig regenwoud en spuwende vulkanen.

Foto's © Pixabay; Munch Museum; Dean Dubokovič/Slovenia Tourism; Blue Waters Dubai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!