Jet-sharing: een private jet delen met anderen

Private jet sharingAmsterdam, 13 juni 2021 – Vliegen met een private jet leek alleen weggelegd voor de steenrijken en gefortuneerden. Het huren van een privévliegtuig voor een korte vlucht kost je al snel duizenden euro’s (laat staan wat je moet betalen voor de aanschaf van een eigen private jet). De Eindhovense chartermaatschappij Hyer Aviation komt nu met jet-sharing: je deelt een private jet met anderen.

Passagiers kunnen voor een fractie van de kosten hun eigen vlucht initiëren en openstellen voor anderen, of stoelen kopen op vluchten die door anderen worden voorgesteld. Vanuit Amsterdam kun je bijvoorbeeld vliegen naar zonnige bestemmingen als Ibiza, Nice, Cannes en Málaga, maar ook naar Londen. Elke week worden nieuwe vluchten toegevoegd en vanaf juli kun je ook vliegen vanuit Rotterdam.

Het voordeel is dat je met een private jet kunt vliegen voor ,,toegankelijke tarieven”, aldus Hyer Aviation. Je hoeft niet meer je bankrekening te plunderen om een keer met een privévliegtuig te vliegen, maar een modaal maandsalaris ben je nog altijd kwijt voor een vliegticket. Een enkeltje van Amsterdam naar Ibiza met een private jet kost je bijvoorbeeld € 2200. Met Transavia boek je al een enkele reis naar dit Spaanse eiland vanaf € 49. Voor een stoel in een private jet naar Londen moet je € 995 uittrekken.

Een kwartiertje voor vertrek inchecken

Daartegenover staat veel meer ruimte, privacy en verwennerij in een privévliegtuig, waar maximaal 7 passagiers in kunnen. Je zit in een luxe lederen stoel, je nipt aan een glas champagne en je vermijdt lange wachtrijen en gedoe met veiligheidscontroles en immigratieformaliteiten op drukke luchthavens. Op Schiphol is een eigen terminal voor privéjets waar je slechts 15 minuten voor vertrek aanwezig hoeft te zijn.

Private jet sharing Hyer

Hyer verwacht dat er meer vraag is naar vluchten met privéjets nu reizen weer mogelijk wordt. Sinds het verdoemde coronavirus over de wereld raast, is de gemiddelde verwerkings- en wachttijd voor passagiers op een luchthaven verdubbeld tot 3 uur. Dat komt vooral door alle extra covid-controles.

Het bedrijf uit Eindhoven is zich ook bewust van de impact op het milieu die vliegen veroorzaakt. ,,We hebben vele mogelijkheden onderzocht om onze CO2 footprint zoveel mogelijk te reduceren”, zegt medeoprichter Max van Doorne. ,,Elektrisch of hybride vliegen op deze schaal is nog niet haalbaar. Daarom hebben we besloten om 100 procent van de uitstoot van onze gedeelde vluchten te compenseren met CO2-credits, ter ondersteuning van projecten en klimaatinitiatieven in Europa en ontwikkelingslanden”. Kijk voor meer informatie over het delen van een private jet op de website: www.flyhyer.com

Foto's © Mikhail Starodubov/Shutterstock.com; Hyer Aviation.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!