Waar moet je volgens Lonely Planet heen in 2022?

Lonely Planet 2022Amsterdam, 31 oktober 2021 – Ben je al aan het nadenken over je vakantiebestemming in 2022? Hopelijk liggen er volgend jaar niet al teveel beren op de weg om de wereld te ontdekken. Door het verdoemde coronavirus was het grootste deel van de wereld op slot, maar inmiddels openen steeds meer landen hun grenzen voor toeristen. Voorzichtig zwijmelen over een exotisch oord: het kan weer.

Na deze moeizame periode pakt ook Lonely Planet de draad weer op. De schrijvers, redacteuren en bloggers van de bekende reisgidsenuitgever hebben opnieuw een top-10 samengesteld van landen, steden en regio’s die in 2022 op je bucketlist moeten staan.

De focus ligt op het maken van duurzame reiskeuzes, maar toch staan er behoorlijk wat verre bestemmingen in The Best of Travel 2022. Als het aan Lonely Planet ligt, moeten we toch vooral het vliegtuig pakken. Hieronder een voorproefje van de 10 landen waar je heen moet in 2022. Voor uitgebreide informatie kun je voor € 15,99 het boek bestellen van Lonely Planet.

#1 Cookeilanden

Bovenaan de verlanglijst van Lonely Planet staat een bestemming aan de andere kant van de wereld: de Cookeilanden. Het is een archipel van 15 tropische eilanden in de Stille Zuidzee. In dit paradijs kun je snorkelen, duiken en vissen, maar ook een inkijkje krijgen in de levensstijl van de inheemse Maori’s. De reistijd vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 30 uur, met een overstap in Los Angeles.

#2 Noorwegen

Van de beste bestemmingen in 2022 ligt Noorwegen redelijk dichtbij. Volgens Lonely Planet onderscheidt het land zich op het gebied van duurzaamheid, groene technologie en gemeenschapscultuur. De natuurlijke schoonheid is onovertroffen, van fjorden en gletsjers tot bossen en uitgestrekte wildernissen.

Lonely Planet 2022 Noorwegen

#3 Mauritius

Op de derde plaats staat Mauritius, een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Het subtropische Mauritius staat bekend om zijn stranden, lagunes, riffen en bergachtige binnenland, met regenwouden en watervallen. Ook heb je hier luxe resorts, relaxte strandbarretjes en een goed nachtleven.

#4 Belize

Combineer Maya-ruïnes, jungle en zwemmen in een turquoise zee in Belize, een vreedzaam land in Midden-Amerika. Belize heeft fantastische mogelijkheden om te duiken, 450 koraaleilanden en een imposant barrièrerif.

Lonely Planet 2022 Belize

#5 Slovenië

Slovenië ligt in Midden-Europa en staat bekend om zijn meren, bossen en bergen. Volgens Lonely Planet blinkt Slovenië uit in ‘groen zijn’. Twee derde van het land is bedekt met bos en het duurzaamheidskeurmerk Slovenia Green is een van de strengste van Europa.

#6 Anguilla

Feitelijk gezien is Anguilla geen ‘land’, maar een Brits overzees gebied in de Caraïben. Anguilla heeft alles in huis voor een vakantie op een Caribisch eiland: palmbomen, gouden zandstranden, geweldige hotels en een kristalheldere zee. Maar ook kun je hier eco-vriendelijke avonturen beleven, aldus Lonely Planet.

#7 Oman

Een van de mooiste landen op het Arabisch schiereiland is Oman. In dit sultanaat vind je fotogenieke woestijnen, kastelen en forten en een schitterende kustlijn. En wat je niet verwacht: Oman heeft bergen van meer dan 2000 meter hoog.

Lonely Planet 2022 Oman

#8 Nepal

Nepal is al sinds jaar en dag een favoriete bestemming onder backpackers, maar dat weerhoudt Lonely Planet er niet van om een trip in 2022 aan te bevelen aan dit fascinerende land in de Himalaya. Nepal is een topper voor klimmers, wandelaars en avonturiers, met acht van de tien hoogste bergen ter wereld.

#9 Malawi

Malawi noemt zichzelf ‘het warme hart van Afrika’, een land dat reizigers vaak over het hoofd zien als safaribestemming. Terwijl het land negen nationale parken heeft waar je alle wilde dieren tegenkomt die ook in Kenia of Tanzania te spotten zijn. En vergeet niet Lake Malawi, het derde grootste meer van Afrika.

#10 Egypte

Al in de 19e eeuw kwamen er toeristen naar Egypte om de ontzagwekkende piramides te bewonderen. Nog steeds is dat volgens Lonely Planet genoeg reden om Egypte te noteren voor een trip in 2022. Het land heeft ook genoeg te vieren volgend jaar, aldus de reisgidsenuitgever. Zo is het in 2022 honderd jaar geleden dat het graf van Toetanchamon werd ontdekt.

Lonely Planet 2022 Egypte

Foto's © Svetype26/Shutterstock.com; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!