Bagbooking laat je zonder koffer in Europa reizen

Bagbooking reizen zonder kofferAmsterdam, 7 november 2021 – Reizen met bagage is niet meer van deze tijd. Dat vindt althans Bagbooking, een nieuw Nederlands initiatief om zonder het gesleep met koffers op vakantie te gaan. Met deze service wordt je bagage naar je vakantiebestemming gebracht, en daarna weer terug naar huis.

Bagbooking biedt deze service aan voor alle landen in Europa. Medewerkers halen de bagage maximaal twee dagen voor vertrek thuis bij je op, afhankelijk van de bestemming, zodat alles klaarstaat bij aankomst. Ze vervoeren de koffers in een kartonnen beschermdoos die ze zowel op de heen- als terugreis gebruiken.

Door het volgen van een eenvoudige instructie is het verzendklaar maken van de bagage in een handomdraai gebeurd, zegt Bagbooking. Het vervoer is optimaal beveiligd en via statusupdates blijf je op de hoogte waar je bagage uithangt. ,,Het ophalen en vervoeren van bagage wordt uitgevoerd door partners met een fijnmazig transportnetwerk binnen Europa, zodat de reiziger zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn bagage.”

Wat kost het vervoeren van je bagage?

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan kofferloos reizen. De prijs is afhankelijk van je bestemming, het aantal koffers dat je meeneemt en de gewenste flexibiliteit. Boeken doe je online, waarbij je kunt kiezen voor drie formaten koffers (small, medium en large). Small is tot en met een gewicht van 23 kg en medium en large tot en met 30 kg.

Bagbooking bagage

Op de website www.bagbooking.eu kun je de tarieven checken voor een bepaalde bestemming. Wil je bijvoorbeeld je koffer laten verzenden naar Barcelona, en weer terug? Dan kost je dat ongeveer € 85 voor een medium koffer. Dezelfde prijs geldt voor een reeks andere bestemmingen, van een Grieks eiland tot Zweeds Lapland.

Het klinkt duur, maar bij veel vliegtuigmaatschappijen moet je natuurlijk ook extra betalen om een koffer mee te kunnen nemen. ,,In vergelijking tot de prijzen die de luchtvaartmaatschappijen rekenen voor ruimbagage, zijn wij zeker concurrerend”, aldus Bagbooking. ,,Verstuur je meerdere koffers, dan daalt de prijs per koffer.”

Voordelen van reizen zonder bagage

Niettemin zijn er een hoop voordelen om het vervoer van je bagage uit te besteden. Je reist een stuk zorgelozer en comfortabeler zonder het gehannes met je koffer, reistas of rugzak. Je vermijdt de lange wachtrijen bij de incheckbalies op een luchthaven. Het is een uitkomst voor ouders met jonge kinderen of minder mobiele reizigers. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een kleinere huurauto kiezen of per motor naar je bestemming toeren.

Bagbooking team

Bagbooking is inzetbaar bij elke type accommodatie, van Airbnb’s tot vakantiehuisjes, zolang de accommodatie de koffers maar in ontvangst kan nemen. Ook kun je de service gebruiken voor alle soorten vervoer, van vliegtuig en trein tot motor en boot. Uiteindelijk wil Bagbooking uitgroeien tot dé bagageservice tussen alle landen in Europa.

Foto's © Bagbooking; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!