Je kunt nu met de trein reizen van Portugal naar Singapore

Trein van Portugal naar SingaporeAmsterdam, 19 december 2021 – Heb je wel zin een lange treinreis? Je hebt geluk, want je kunt nu helemaal met de trein van Portugal naar Singapore reizen. Met zo’n 18.755 kilometer is het de nieuwste langste treinreis ter wereld, waarvoor je minstens 21 dagen moet uittrekken.

Dit epische treinavontuur begint met een treinrit van de zuidelijke Portugese stad Lagos naar Parijs. Daarna moet je onder meer overstappen in Moskou, Peking en Bangkok, voordat je uiteindelijk in Singapore uit de trein stapt. De route voert je door 13 verschillende landen, waaronder Spanje, Polen, Wit-Rusland, Mongolië en Maleisië. Een groot deel leg je af met de Transsiberië Express.

Nieuwe treinverbinding China-Laos

De nieuwste langste treinreis ter wereld is mogelijk door de opening van een hogesnelheidslijn van China naar Laos op 3 december 2021. Hierdoor kun je de trein nemen van de Chinese stad Kunming naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Daarvandaan kun je verder reizen naar de Thaise hoofdstad Bangkok en Singapore.

Trein Bangkok station

Voorheen zou de langste treinreis ter wereld in Vietnam zijn geëindigd, met een lengte van ‘slechts’ 16.898 kilometer. Daar komt nu bijna 2000 kilometer bij. Voor alleen het kopen van de treinkaartjes ben je naar schatting € 1200 kwijt. Daarbovenop komen nog de kosten van visa en korte ritjes met taxi of openbaar vervoer tussen verschillende treinstations.

Goed voor de planeet

De treinreis is ontdekt door treinwebsite Seat61.com en treinfans van de sociale nieuwswebsite Reddit. Zo’n treinreis is ideaal als je een tussenjaar hebt, waarbij je onderweg natuurlijk vaak uitstapt om wat langer rond te hangen en bezienswaardigheden te bekijken. Ook is deze reis veel duurzamer dan vliegen. Als je een vlucht neemt van Lissabon naar Singapore, leidt dat tot 1,67 ton CO2-uitstoot. Reizen over het spoor levert slechts 0,08 ton aan CO2-uitstoot op.

Langste treinreis ter wereld

Daarnaast kun je eindelijk een keer Singapore bezoeken als je last hebt van vliegangst, al heb je wel flink wat vakantiedagen nodig voor een retourtje. Misschien een idee voor je bucketlist in 2022? Door het verdoemde coronavirus rijden op sommige trajecten nu even geen treinen, maar hopelijk zijn al die frustrerende reisbeperkingen snel voorbij.

Foto's © Yannik Photography/Shutterstock.com; Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!