Vlieg je met Transavia? Laat je eten in het vliegtuig bezorgen

Transavia ThuisbezorgdAmsterdam, 3 april 2022 – Het eten in het vliegtuig is niet het lekkerste dat er bestaat. Vooral als je economy class vliegt, is het vaak behelpen met een smakeloze en opgewarmde prak. Met een beetje geluk heb je twee keuzes: chicken of vega. Of je moet het doen met de snacks en sandwiches die op de menukaart staan.

Bij Transavia pakken ze dat nu anders aan. Vlak voor vertrek kun je je favoriete eten in het vliegtuig laten bezorgen. Tot 2 uur voor het instappen kun je een bestelling doen via Thuisbezorgd.nl. De bezorger levert de vers bereide maaltijd vervolgens aan het cabinepersoneel, waarna de stewardess of steward het eten tijdens de vlucht aan je uitserveert. Een leuk idee, waarmee Transavia eerder in coronatijd al heeft ‘proefgedraaid’.

Rijsttafel of curry

Zo kun je je aan boord van het vliegtuig opeens tegoed doen aan een Indonesische rijsttafel, een Indiase curry of een superfoodsalade. Voor een vroege vlucht met Transavia kun je ook een ontbijtje bestellen, bijvoorbeeld een warme croissant of een ‘huisgemaakte muesli met stukjes walnoot, cranberries en rozijnen’. Eindelijk een smaakvol begin van je vakantie!

Transavia Thuisbezorgd eten

Helaas zijn er maar 8 gerechten die je in het vliegtuig kunt laten bezorgen, zo zie je op de website van Thuisbezorgd.nl. De keuze is dus nog erg beperkt. Je kunt slechts kiezen uit vier warme gerechten, twee maaltijdsalades en twee soorten ontbijt. Hopelijk wordt het assortiment de komende tijd verder uitgebreid. Bovendien kun je voor vluchten korter dan 2 uur alleen kiezen voor koude maaltijden. Het gaat hierbij om vluchten naar Nice, Innsbruck, Salzburg en Parijs Orly.

Ook de prijzen zijn aan de hoge kant, maar dat is natuurlijk te verwachten bij low budget luchtvaartmaatschappijen die met lage ticketprijzen op een andere manier hun geld moeten verdienen. (En dan hebben we ook nog te maken met een torenhoge inflatie…). In het vliegtuig zelf betaal je al € 3 voor een koffie of een klein flesje water. In de supermarkt betaal je € 1 voor anderhalve liter 🙂

Neem zelf je eten en drinken mee

Ook is er een limiet van 24 maaltijden per vlucht. Meer kan de bezorger kennelijk niet in zijn box proppen. Er bestaat dus een kans dat alle maaltijden zijn ‘uitverkocht’. Mocht Transavia je vlucht omboeken, dan krijg je de maaltijd in dat andere vliegtuig.

Transavia Thuisbezorgd maaltijd

Of je nou met Transavia of een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, het is altijd het goedkoopst om je eigen eten en drinken mee te nemen. Alleen heb je dan natuurlijk geen warme gerechten en zit je met de regels voor vloeistoffen op het vliegveld. Bij Transavia mag je wel alcohol meenemen aan boord, maar je mag dit niet opdrinken in het vliegtuig.

Op zoek naar goedkope vliegtickets voor leuke bestemmingen?
Vind goedkope vliegtickets bij Transavia vanaf € 29
Foto's © Transavia; shutter_o/Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!