KLM komt met nieuwe klasse: Premium Comfort

Premium Comfort bij KLMAmsterdam, 29 mei 2022 – KLM introduceert deze zomer een nieuwe klasse aan boord van haar vliegtuigen: Premium Comfort. Het is een ‘tussenklasse’, met meer ruimte, luxe, keuze, comfort en privacy dan in de huidige economy class en goedkoper dan de business class. De luchtvaartmaatschappij wil zo inspelen op ,,de behoeften en wensen van zowel vakantiegangers als zakenreizigers.”

Premium Comfort heeft in het vliegtuig een eigen cabine met nieuwe stoelen en een eigen service en catering, zo heeft KLM bekendgemaakt. Afhankelijk van het type vliegtuig zijn er 21 tot 28 stoelen beschikbaar in deze klasse. Je zit in bredere stoelen en je hebt meer beenruimte dan in economy class.

In de goedkoopste klasse moet  je het doen met 78,74 centimeter beenruimte, in Premium Comfort heb je de beschikking over 96,52 centimeter. In business class is de beenruimte trouwens vrijwel onbeperkt. Ook kun je de stoelen in de nieuwe klasse verder achterover zetten en beschik je over een voetensteun en een groter beeldscherm.

Meer service en bagage in Premium Comfort

Met een stoel in Premium Comfort kun je verder meer service verwachten dan met een stoel achter de gordijntjes, in de economy class. Zo kun je gebruikmaken van een noise-cancelling koptelefoon voor muziek en films, in plaats van die oortjes die altijd in de knoop zitten.

Premium Comfort nieuwe klasse bij KLM

En de catering is beter. Tijdens een intercontinentale vlucht krijg je één of twee maaltijden aangeboden, afhankelijk van de duur van de vlucht. Daarbij is er altijd keuze tussen een maaltijd met vlees of vis en een vegetarische maaltijd. Na de maaltijd is er naar keuze koffie, thee, likeur en ijs. Daarnaast zijn er tussendoortjes en cocktails beschikbaar. Voor de maaltijden kijkt KLM vooral naar gerechten die eerder succesvol waren in de business class.

Tot slot mag je meer bagage meenemen als je een vliegticket boekt voor Premium Comfort. Je mag twee koffers inchecken en twee kleine rolkoffertjes plus een tas meenemen als handbagage. Op de luchthaven mag je gebruikmaken van de SkyPriority-diensten van KLM, zoals voorrang bij het inchecken en instappen.

Boek je vakantie extra voordelig
Bekijk hier de beste vakantiedeals van KLM

Eerst op vluchten naar Noord-Amerika

Onderhoudsspecialisten van KLM zijn de komende tijd bezig om toestellen om te bouwen voor de nieuwe klasse. In eerste instantie kun je Premium Comfort boeken op routes naar Noord-Amerika. KLM verwacht dat de nieuwe klasse vanaf eind juli 2022 op steeds meer intercontinentale bestemmingen te boeken zal zijn.

KLM Premium Comfort New York

Natuurlijk ben je ook benieuwd wat het kost. We hebben gekeken naar een KLM-vlucht op 2 september 2022 van Amsterdam naar New York, maar daar is de Premium Comfort-klasse nog niet te boeken. Het goedkoopste tarief voor de economy class is € 248, en het flextarief is € 513. Voor de goedkoopste stoel in de business class betaal je die dag € 3145. De prijs van een stoel in Premium Comfort zal daar wel ergens tussenin liggen.

Foto's © KLM.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!