Goedkoper vliegen met privéjet met nieuwe app

Privéjet Catch A JetAmsterdam, 19 juni 2022 – Wil je dolgraag met het vliegtuig op vakantie deze zomer? Een vlucht vanaf Schiphol is tegenwoordig een soort loterij. Als passagier moet je net geluk hebben of je wordt ‘ingeloot’, dankzij het falende personeelsbeleid op onze nationale luchthaven. Maar er is een andere uitweg: vliegen met een privéjet.

Voor gewone stervelingen is dat normaal gesproken peperduur, maar de nieuwe app Catch A Jet maakt het reizen per privéjet toegankelijk voor een groter publiek. Voor een vlucht betaal je tot 75 procent minder dan het reguliere tarief voor zo’n exclusieve vlucht, beweren de initiatiefnemers van de app. Een privéjet wordt goedkoper door gebruik te maken van lege vluchten.

Zo kan het zijn dat een rijke zakenmagnaat alleen een privéjet heeft geboekt voor een enkele vlucht. Het toestel vliegt dan leeg terug. De app brengt de vraag van reizigers die zoeken naar een privéjetvlucht samen met het aanbod van privéjet uitvoerders, met reeds geplande vluchten zonder passagiers.

Boeken binnen een minuut

Voor het gebruik van de app geef je het gewenste vertrek- en aankomst vliegveld en de gewenste data op. Als er een match is met een beschikbare lege vlucht, kun je binnen een minuut boeken en betalen in de app. Zijn er geen beschikbare vluchten? Dan zoekt de app verder naar een alternatieve vlucht binnen een radius van 150 kilometer van de gewenste vertrek- en aankomst vliegvelden.

Privéjet goedkoop vliegen

Mocht ook dat geen opties opleveren, dan krijg je een bericht  van Catch A Jet zodra er een vlucht beschikbaar is. Je kunt ook zoeken naar alle vertrekkende vluchten binnen een radius van 150 kilometer van iedere willekeurige stad.

Momenteel zijn er nog erg weinig vluchten met privéjets vanuit Nederland. Het aanbod is erg gering. Er worden vooral korte vluchten tussen andere Europese steden aangeboden. Ook de prijzen zijn nog erg hoog. Zo betaal je € 6000 voor een vlucht van Amsterdam naar Ibiza voor een privéjet met 8 passagiers. Omgerekend per persoon is dit € 750 voor een enkele reis. Bij Transavia boek je een vliegticket naar Ibiza voor € 34, wat natuurlijk weer belachelijk weinig is.

Goedkoper dan business class

Het idee om gebruik te maken van de zogeheten empty leg flights komt van oprichter en voormalig commercieel piloot Chris Kuiper. Zijn inspiratie kwam door een gesprek met een vriend die privéjets vliegt. “Hij vertelde mij dat hij regelmatig zonder passagiers vliegt. Er gebeurt dan helemaal niets met deze vluchten om ze nuttig in te zetten. Dit leek me een gemiste kans!”

Privéjet app

Kuiper licht toe: “De prijzen om een hele privéjet voor jezelf te boeken zijn zelfs lager dan een business class ticket van Europa naar de Verenigde Staten. En wanneer je de privéjet met familie of een groep vrienden of collega’s deelt, dan kun je de kosten delen.”

De privéjets waarmee de gecontracteerde uitvoerders vliegen, bieden plaats aan gemiddeld 4 tot 15 personen. Daardoor is het niet alleen een optie is voor zakelijke reizigers, maar ook voor families en vrienden die willen vliegen naar een vakantiebestemming.

Niet meer wachten op een luchthaven

Mocht je een privéjet kunnen boeken, dan blijven chaotische taferelen en urenlange wachtrijen zoals op Schiphol je bespaard. Je hoeft nergens in de rij te staan of door ellenlange terminals te lopen. Privéjets kunnen bovendien landen en vertrekken vanaf kleinere vliegvelden die dichterbij je bestemming of huis liggen. En het is duurzaam, zegt Kuiper, omdat je gebruik maakt van lege vluchten.

App voor goedkoop vliegen met privéjet

Catch A Jet wil de wereld van vliegen met een privéjet openen voor iedereen, ongeacht wat voor type reiziger je bent en of je voor zakelijke of privédoeleinden reist. Daarvoor is het wel belangrijk dat het aanbod van vluchten vanuit Nederland toeneemt, anders heb je er niet zoveel aan. De app is gratis te downloaden en zonder registratie te gebruiken, via www.catch-a-jet.com en de Apple- en Google stores.

Foto's © Catch A Jet.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!