De legendarische Oriënt Express trein keert terug!

Amsterdam, 25 oktober 2022 – Reis terug in de tijd met een ritje in de Oriënt Express! Deze luxueuze trein vervoerde tussen 1883 en 1977 passagiers van Parijs naar Istanbul. De oude legende zal begin 2024 terugkeren, maar dan in een nieuw jasje. Extreme comfort en luxe zorgen samen voor een onvergetelijke reis in dit nostalgische vervoersmiddel.

De trein bestaat uit maar liefst 17 originele Oriënt Express wagons uit de jaren 1920 en 1930. De Franse architect Maxime d’Angeac kreeg de eer om de beroemde trein na bijna 40 jaar nieuw leven in te blazen. In de wagons vind je slaapruimtes, loungeplekken en een restaurant. Natuurlijk wordt de prachtige art deco stijl bij de renovatie intact gehouden. Zie jij jezelf al een cocktail drinken aan de bar op weg naar een van de grote steden in Europa?

Trein voor de elite

De Belgische zakenman George Nagelmackers is de initiatiefnemer van de vernieuwde Oriënt Express. Geïnspireerd door een trip in Amerika creëerde hij een nieuwe verbinding tussen west en oost. Jarenlang trok de trein veel aandacht van voornamelijk de rijkere klasse. Zo hebben meerdere royalty’s in de trein gezeten. Michael Jackson reisde zelfs een aantal weken met de Oriënt Express tijdens zijn Europese tour in 1992. De trein was toen even opnieuw in gebruik genomen voor een paar jaar.

Zoektocht naar de wagons

De treinstellen waren een tijdje van de radar verdwenen, totdat onderzoeker Arthur Mettetal in 2015 ernaar op zoek ging. Hij vond tijdens zijn onderzoek een anonieme video van de trein op Youtube. De oorspronkelijke Oriënt Express bleek in Polen te staan. Na twee jaar onderhandelen heeft de eigenaar de treinstellen aan de vernieuwde Oriënt Express afgestaan. De wagons bleken nog verrassend goed bewaard gebleven, nadat ze tien jaar in de open lucht stil hadden gestaan.

Trein weer in gebruik

In 2018 werden de zeventien wagons terug gebracht naar Frankrijk. De renovatie is begonnen en in begin 2024 wordt verwacht dat de eerste wagons klaar zullen zijn. De Oriënt Express zal dan zijn eerste passagiers verwelkomen aan boord. Als alles goed gaat, is dit precies op tijd voor de Olympische Spelen in Parijs. Tot dan toe moeten we het doen met de digitale ontwerpen van Maxime d’Angeac. Kijk voor meer informatie op de website: www.orient-express.com

Foto’s © www.orient-express.com

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.