Enorm nieuw cruiseschip krijgt grootste waterpark op zee

Royal Caribbean grootste cruiseschipAmsterdam, 23 oktober 2022 – Je zou denken dat de rek er wel een beetje uit is in de cruisewereld, maar het kan altijd groter en uitbundiger. Cruiserederij Royal Caribbean heeft afgelopen week meer details onthuld van haar nieuwe paradepaardje Icon of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld dat in januari 2024 in de vaart wordt genomen. Het meest opvallende is wel het enorme waterpretpark dat op dit megacruiseschip zal verrijzen.

Midden op het water kun je je lol op met de waterpret in ‘s werelds grootste drijvende waterpark. Cruisepassagiers kunnen straks kiezen uit liefst zes waterglijbanen en zeven zwembaden, en daar zitten enkele opwindende attracties bij. Zo krijg je een adrenalinekick in de Pressure Drop, een waterglijbaan met een helling van 66 graden. Of kies voor een angstaanjagende vrije val in de Frightening Bolt.

Royal Caribbean waterpark

Grootste zwembad op zee

Het cruiseschip heeft meer activiteiten in petto voor passagiers die geen last hebben van hoogtevrees. Probeer maar eens je zenuwen in bedwang te houden op de Crown’s Edge. Dit is een touw- en hindernisbaan aan de rand van het schip, waarbij je zo’n 50 meter boven de oceaan hangt. Al dit avontuur is te vinden op Thrill Island, zoals Royal Caribbean dit gebied noemt.

Royal Caribbean touwparcours

Voor ontspanning moet je naar Chill Island, met vier zwembaden. Hieronder bevindt zich ‘s werelds eerste infinity pool op een cruiseschip, maar ook de Royal Bay Pool, het grootste drijvende zwembad ter wereld.

Royal Caribbean cruiseschip theater

Entertainment is te vinden in het Aqua Theater, waar duikers en dansers een watershow geven. Drink een drankje bij een waterval, maak een wandeling in een miniatuurversie van Central Park in New York, speel een potje minigolf of bind je schaatsen onder op een ijsbaan. Ja serieus, op een cruiseschip! En voor honger of dorst hoef je niet te lijden. Er zijn 15 restaurants, cafés en bars aan boord.

Cruiseschip van meer dan 1 kilometer

Royal Caribbean begon met de bouw van het cruiseschip in juni 2021, midden in de coronacrisis. De Icon of the Seas krijgt een lengte van 1198 meter, dus méér dan 1 kilometer. Het schip biedt plaats aan 7600 passagiers in 2805 hutten. Vanaf 25 oktober 2022 kun je al een cruisevakantie boeken op dit gigantische schip, al moet je daarvoor wel naar Miami vliegen. De Icon of the Seas zal vooral in het Caribisch gebied rondvaren, en vertrekken vanuit Florida.

Royal Caribbean cruiseschip Icon of the Seas

De bouw van het enorme cruiseschip is toch opmerkelijk, met de zorgen over de klimaatverandering. Eén cruiseschip stoot evenveel uit als 12.000 auto’s. Royal Caribbean zegt dat de Icon of the Seas het meest duurzame schip zal zijn van de cruiserederij.

,,Icon is het eerste schip van de cruisemaatschappij met brandstofceltechnologie en wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), de schoonst brandende scheepsbrandstof”, aldus de rederij. Kijk voor meer informatie op de website: www.royalcaribbean.com

Foto's © Royal Caribbean.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!