Slaap in een tent van gerecyclede spijkerbroeken!

Amsterdam, 3 oktober 2022 – Vraag jij je wel eens af wat er met jouw oude spijkerbroek is gebeurd? Misschien is er wel een tent van gemaakt!

Jaarlijks worden miljoenen kledingstukken weggegooid. Hartstikke zonde en slecht voor het milieu natuurlijk. Om deze fast fashion cultuur te ontmoedigen kun je tegenwoordig via verschillende websites je kleding (ver)kopen.

Naast het dragen van tweedehands kleding, kan dit product ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo kiest tentenfabrikant Karsten ervoor om oude jeans in hun tentdoeken te verwerken. Met deze unieke denkwijze wordt super veel water en CO2 bespaard. Een creatieve oplossing voor een toekomst met minder vervuiling!

Gerecyclede spijkerbroeken

In de nieuwe Karsten Blueline collectie worden oude spijkerbroeken gemixt met hoogwaardig katoen. Per tent bespaart dit maar liefst het gebruik van 50.000 liter water. Een ontzettend nuttig tweede leven voor je spijkerbroek dus! Daarnaast krijgen de tentdoeken dankzij het gebruik van de broeken een mooie blauwe kleur. Dit is mooi meegenomen, want nu hoeven er geen extra kleurstoffen aan de doeken worden toegevoegd. Extra duurzaam dus.

Verder zijn niet alleen de doeken van gerecycled materiaal gemaakt, maar ook de ritsen. Hier zijn namelijk gerecyclede plastic flessen voor gebruikt. En last but not least worden de tenten ook nog eens in Nederland en België gefabriceerd. Dit scheelt een hoop CO2, wat op zijn beurt ook weer milieuvervuiling tegengaat.

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de kampeerbranche is ontzettend trending. Kamperen is al behoorlijk duurzaam, maar het kan altijd nóg duurzamer. De meest creatieve innovaties zorgen voor constante ontwikkelingen in de kampeerwereld.

Zo wordt er steeds vaker aandacht geschonken aan de uitstraling van kampeerartikelen. Dit in combinatie met een goede kwaliteit zorgt ervoor dat veel kampeerartikelen nu ook gewoon thuis gebruikt kunnen worden. Wanneer je  bijvoorbeeld iets meer geld investeert in een écht fijne campingstoel, dan kun je deze vervolgens de rest van het jaar op je balkon zetten. Ook deze ontwikkeling in de kampeerwereld draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Om op de hoogte te blijven van alle duurzame ontwikkelingen op kampeergebied kun je deze week een bezoekje brengen aan Utrecht. Hier vindt namelijk van 5 t/m 9 oktober de Kampeer & Caravanbeurs plaats in de Jaarbeurshallen. De beurs is iedere dag van 10.00 tot 17.00 geopend.

Ontdek hier de nieuwste kampeerartikelen die jij volgende zomer MOET hebben en leer alle tips & tricks over duurzaam kamperen. Het evenement biedt genoeg vermaak met verschillende activiteiten, workshops, foodtrucks en live muziek. Ook voor het vinden nieuwe bestemmingen en mooie locaties om te kamperen kun je hier terecht.

 Foto’s © karstententen.nl; Shutterstock.com

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.