Bekijk binnenkort de CO2-uitstoot van jouw verblijf op Booking.com

Amsterdam, 23 november 2022 – Ben jij veel bezig met duurzaam leven? Dan is het fijn wanneer je niet te veel speurwerk hoeft te doen en een product of dienst aangeeft hoe duurzaam het is. Zo staat dit bijvoorbeeld steeds vaker vermeld op voedingsmiddelen in de supermarkt. Om uit te vogelen hoe duurzaam jouw vakantie zal zijn, is echter een stuk meer werk.

Gelukkig heeft Booking.com daar iets op bedacht. Zo kun je binnenkort op de website zien hoeveel CO2 geselecteerde accommodaties in Europa uitstoten en wat de opties zijn om dit te compenseren. Dit is een onderdeel van het programma Duurzaam Reizen, waarmee de populaire boekingswebsite een jaar geleden is begonnen.

Met dit programma wil Booking.com transparant zijn over de duurzaamheid van hotels, appartementen, vakantiehuizen en andere accommodaties op haar website. Op deze manier streeft Booking.com naar een duurzamere en betere toekomst.

Ook CO2-uitstoot van vluchten

Naast informatie over de CO2-uitstoot van accommodaties zie je straks ook informatie over de CO2-uitstoot van de vluchtopties op het platform. De totale voetafdruk van de CO2-uitstoot van een geselecteerde vlucht wordt in de komende weken weergegeven op de pagina met vluchtgegevens. Vanaf 2023 kun je een vlucht sorteren op basis van deze CO2-uitstootgegevens.

Als laatste zijn er nieuwe zoekfilters toegevoegd voor het vinden van elektrische en hybride huurauto’s. Deze optie is momenteel beschikbaar voor 60 landen, waaronder Nederland. De bedoeling van de nieuwe functies is dat de bezoeker van de website een duurzame reiskeuze kan maken. Uiteindelijk moet iemand de hele ecologische voetafdruk kunnen zien van zijn reis, aldus Booking.com.

Nieuwe niveaus voor de badges

Booking.com heeft daarnaast drie nieuwe badge niveaus geïntroduceerd voor haar programma Duurzaam Reizen om te laten zien hoe duurzaam een verblijf is en welke specifieke maatregelen zijn genomen. Denk hierbij aan het afschaffen van plastic toiletartikelen tot het overstappen op LED-verlichting.

Het doel van deze badge? Duurzaam reizen in de sector transparanter maken en erkenning geven aan accommodaties die zich hebben ingezet voor het verduurzamen van hun verblijf. Aan de hand van een speciaal ontwikkelde methode wordt bepaald of een accommodatie de badge krijgt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de accommodatie, de locatie en lokale factoren.

Level 1 is het hoogste niveau, waarbij het gaat om accommodaties die een aantal ‘impactvolle duurzaamheidsoplossingen’ hebben geïmplementeerd. Daarna volgen Level 2 (aanzienlijke investeringen en inspanningen) en Level 3 (accommodaties die grote investeringen en inspanningen hebben gedaan). Na het implementeren van deze niveaus zijn wereldwijd 400.000 accommodaties erkend met de badge. In Nederland heeft meer dan 20 procent van het totale accommodatie aanbod de badge in bezit (4286).

Voor meer informatie over het Duurzaam Reizen-programma van Booking.com kun je kijken op sustainability.booking.com.

Foto’s ©  Shutterstock.com
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.