SleeperCharger: nieuwe website voor hotels met laadpalen

SleeperCharger hotels laadpalenAmsterdam, 27 november 2022 – Een roadtrip in Europa met een elektrische auto kan nog weleens een uitdaging zijn. Altijd die onzekerheid of er een laadpunt in de buurt is en de angst dat je strandt met een lege batterij. De nieuwe website SleeperCharger wil de stress wegnemen voor reislustige eigenaren van een elektrische auto. Het is een boekingssite voor accommodaties die gegarandeerd een laadpaal in de buurt hebben.

SleeperCharger biedt zo’n 60.000 accommodaties aan in Europa, waar je bij het hotel zelf of binnen een straal van 250 meter je elektrische auto kunt opladen. Het aanbod varieert van hotels en resorts tot vakantiehuizen en kastelen. Alle accommodaties zijn door SleeperCharger gecontroleerd op laadpunten en hebben een gastenwaardering van 8 of hoger.

Reservering van de laadpaal

Zo hoef je nooit meer leeg te vertrekken vanaf je tussenstop. Je laadt je elektrische auto op terwijl je slaapt. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat die ene plek bij een laadpaal al bezet is door een andere vakantieganger. Zodra je boekt, reserveert SleeperCharger een laadpunt voor jou op de bestemming. ,,Niks wachten in de rij bij het laadstation, maar genieten en ontspannen”, aldus de website.

SleeperCharger hotels voor elektrische auto

De website www.sleepercharger.com maakt het een stuk makkelijker voor elektrische autorijders om een route uit te stippelen langs accommodaties waar je je auto kunt opladen. Wil je bijvoorbeeld in het weekend van 11 en 12 maart naar Terschelling? Dan zie je dat er bij één hotel twee laadpalen in de buurt zijn. Toch liever half juni naar Saint-Tropez in Zuid-Frankrijk? Dan zijn er twee 5-sterrenhotels met laadpalen waar je uit kunt kiezen. Niet de goedkoopste, uiteraard… De boekingen worden uiteindelijk afgehandeld door Expedia.

Oprichters van SleeperCharger

SleeperCharger is een Nederlands platform dat is opgericht door Andrew Morten en Victor van Tol. Beide zijn afkomstig zijn uit de vervoers- en reiswereld. Morten is oprichter van reisorganisaties TravelEssence en Little America en Van Tol is het brein achter SnappCar. Zelf rijden ze allebei al jaren elektrisch en weten ze hoe moeilijk het soms kan zijn om hun auto tijdig op te kunnen laden.

Elektrische auto opladen bij SleeperCharger

,,Alle uitdagingen die je onderweg tegenkomt zijn ons niet vreemd”, zeggen ze op de website. ,,Met het zweet op je rug als je in minus temperaturen onderweg bent en je batterij angstvallig snel leeg raakt. Het gedoe van navigeren en tegelijk zoeken naar het volgende laadpunt. De onzekerheid of er wel een laadpunt is zoals de boekingswebsite vertelde. En of de lader wel beschikbaar is voor jou.”

Uit de analyse van SleeperCharger blijkt dat 40 procent van de opgegeven stroompunten op locatie niet werkt of niet voldoet aan de beschrijving, vertelden ze tegen de website Siliconcanals.com. ,,We zien dat veel panden beweren een oplader te hebben voor een elektrisch voertuig. Maar ze bedoelen een huishoudelijke stekker aan een verlengsnoer die ‘s nachts slechts 50-80 kilometer toevoegt, als het al werkt. En de dichtstbijzijnde fatsoenlijke EV-oplader is nog vele kilometers verwijderd.”

Foto's © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!