Geen grap: luchtvaartmaatschappij voor honden

Luchtvaartmaatschappij hondenAmsterdam, 14 april 2024 – Honden en vliegen: dat is geen ideale combinatie. In het beste geval mag je je hond meenemen in een reismandje onder je vliegtuigstoel. In het slechtste geval zit je trouwe viervoeter opgesloten in een krat in het vrachtruim. Of je hond is te groot en mag helemaal niet mee op de vlucht. Voor honden is er nu een nieuwe luchtvaartmaatschappij: BARK Air. De hond staat centraal en heeft alle ruimte in het vliegtuig, en het baasje mag ook mee.

BARK Air is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld voor honden, al bezit het zelf geen vliegtuigen. Dit Amerikaanse bedrijf huurt privéjets in om de vliegerervaring voor een hond en zijn baasje zo comfortabel mogelijk te maken. Eind mei 2024 beginnen de eerste vluchten: tussen Londen en New York en tussen New York en Los Angeles. Binnenkort komen daar ook andere bestemmingen bij.

Luchtvaartmaatschappij voor honden

Het reizen met honden moet zo stressvrij worden. Zo heeft de hond een eigen stoel en mag ie zich vrijelijk bewegen in de cabine (na het opstijgen). De vlucht wordt voorbereid met kalmerende hulpmiddelen, zoals muziek en warme verfrissingshanddoeken die naar lavendel ruiken. De BARK Air-conciërge heeft ook een tas met kalmerende lekkernijen, riemen en poepzakjes voor het geval dat de hond toch in de stress schiet.

Vliegen met honden is dure grap

Eenmaal aan boord krijgen de honden tijdens het stijgen en dalen hun favoriete drankje (water, bottenbouillon, noem maar op) om ervoor te zorgen dat ze geen last krijgen van hun oren door de verandering in de cabinedruk. Daarnaast wordt er tijdens de vlucht een verscheidenheid aan lekkernijen, snacks en verrassingen geserveerd van het merk BarkBox. Dat is namelijk een Amerikaanse fabrikant van hondensnoepjes en de initiatiefnemer van de luchtvaartmaatschappij.

Luchtvaartmaatschappij honden privéjet

De hond en zijn baasje hoeven slechts 45 tot 60 minuten voor vertrek aanwezig te zijn voor een efficiënt incheckproces. Er zijn geen kratten en er is geen stressvolle wachtrij voor de security en paspoortcontrole. BARK Air wil dat de beste vriend van de mens reist als een VIP-passagier, vergelijkbaar met de eerste klasse in een vliegtuig. Er zitten nooit meer dan 10 honden en 10 mensen op één vlucht.

Luchtvaartmaatschappij honden BARK Air

Het is dus niet verwonderlijk dat er een flink prijskaartje aan zo’n vlucht hangt. Voor een enkeltje van Londen naar New York betaal je $ 8000 (voor de hond en het baasje samen). Er zijn ook maar een paar vluchten per maand. Voor een verre vakantie met de hond moet je natuurlijk wel wat over hebben. Check de website voor meer informatie en boekingen: air.bark.co

Foto's © Shutterstock.com; BARK Air.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!