In deze landen kun je op vakantie met een coronavaccin

(of met een negatieve PCR-test)

Coronavaccin vakantieJawel, we kunnen weer op vakantie vanaf de zomer van 2021! Door het uitrollen van het coronavaccin openen steeds meer landen hun grenzen voor toeristen de komende maanden. Met een vaccinatiebewijs mag je zónder een quarantaine-verplichting naar het land reizen. Met een coronavaccin is meestal ook geen negatieve PCR-test nodig, al zijn er sommige landen die vasthouden aan deze vervelende coronatest.

Zonder coronavaccin mag je in veel gevallen ook naar het land afreizen, maar dan moet je wél een negatieve PCR-test laten zien. Het zijn vooral Europese landen waar je vanaf komende zomer vakantie kunt vieren. De komst van een Europees vaccinatiepaspoort moet het reizen binnen de Europese Unie makkelijker maken. Mondjesmaat zullen ook landen buiten Europa toeristen verwelkomen. Hopelijk is het verdoemde coronavirus door vaccinaties snel onder controle en gooien enge varianten geen roet in het eten.

Kun je ook niet langer wachten om weer op vakantie te gaan? Hier vind je een overzicht van landen waar je weer op vakantie kunt met een coronavaccin (of een negatieve PCR-test), zónder quarantaine. We zullen deze pagina regelmatig updaten. De laatste update is van 11 mei 2021.

Inhoudsopgave landen

BulgarijeCyprusFrankrijkGriekenlandItaliëMaltaPortugalSpanjeThailand

Let op: voor alle landen geldt nu nog code oranje en in de meeste gevallen is quarantaine verplicht bij terugkomst in Nederland.

Bulgarije

Een vakantie naar Bulgarije is toegestaan vanaf 1 mei 2021. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Je mag naar Bulgarije reizen op vertoon van een vaccinatiebewijs.
 • In plaats van een vaccinatiebewijs kun je een negatieve PCR-test laten zien die tot 48 tot 72 uur voor vertrek is uitgevoerd.
 • In plaats van een vaccinatiebewijs kun je een document laten zien waaruit blijkt dat je eerder corona hebt gehad.
 • Zonder de vereiste documenten is een quarantaine van 10 dagen verplicht.

Kijk hier voor het reisadvies Bulgarije en voor de meest actuele informatie over de mogelijkheden van een vakantie in Bulgarije: www.visitsofia.bg

Cyprus

Een vakantie naar Cyprus is toegestaan vanaf 10 mei 2021, zonder quarantaine. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Je mag naar Cyprus reizen op vertoon van een vaccinatiebewijs. Omdat Nederland geldt als een hoog risicogebied, is daarnaast een negatieve PCR-test vereist die tot 72 voor vertrek is uitgevoerd.
 • In plaats van een vaccinatiebewijs kun je een negatieve PCR-test laten zien die tot 72 uur voor vertrek is uitgevoerd.
 • Omdat Nederland geldt als een hoog risicogebied, is ook een PCR-test verplicht na aankomst op Cyprus. Deze eis geldt voor iedereen, ook als je al een vaccinatie hebt gehad tegen corona.
 • Minimaal twee dagen voor vertrek moet je online een gezondheidsverklaring invullen via deze website: www.cyprusflightpass.gov.cy

Kijk hier voor het reisadvies Cyprus en voor de meest actuele informatie over de mogelijkheden van een vakantie in Cyprus: www.visitcyprus.com

Frankrijk

Frankrijk streeft ernaar het land voor buitenlandse toeristen te heropenen vanaf 9 juni 2021, heeft president Emmanuel Macron aangekondigd. Je mag dan naar het land reizen met een gezondheidspas (pass sanitaire), oftewel een bewijs van een coronavaccin of een negatieve PCR-test. Het plan is om op 30 juni de avondklok op te heffen. Meer details zijn nog niet bekend.

Kijk hier het reisadvies Frankrijk en voor de meest actuele informatie over de mogelijkheden voor een vakantie in Frankrijk: nl.france.fr

Griekenland

Een vakantie naar Griekenland is toegestaan vanaf 15 mei 2021. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Je mag naar Griekenland reizen op vertoon van een vaccinatiebewijs.
 • In plaats van een vaccinatiebewijs kun je een negatieve PCR-test laten zien die tot 72 uur voor vertrek is uitgevoerd.
 • Uiterlijk 24 uur voor vertrek moet je online een gezondheidsverklaring (Passenger Locator Form) invullen via www.travel.gov.gr.
 • Passagiers mogen het land binnenkomen via negen luchthavens (Athene, Thessaloniki, Heraklion, Corfu, Rhodos, Kos, Chania, Mykonos, Santorini).

Kijk hier het reisadvies Griekenland en voor de meest actuele informatie over de mogelijkheden voor een vakantie in Griekenland: www.travel.gov.gr

Italië

Italië streeft ernaar het land voor buitenlandse toeristen te heropenen vanaf 2 juni 2021, melden lokale media. Veel is nog onduidelijk en de datum zou nog verschoven kunnen worden.

Kijk hier voor het reisadvies Italië en de meest actuele informatie over de mogelijkheden voor een vakantie in Italië: www.italia.it

Malta

Malta streeft ernaar het land voor buitenlandse toeristen te heropenen vanaf 1 juni 2021, zo heeft de minister van toerisme aangekondigd. Je mag dan naar het land reizen met een gezondheidspas, oftewel een bewijs van een coronavaccin of een negatieve PCR-test. Als je zelf een hotel boekt, kun je een financieel extraatje krijgen van € 100 tot € 200. Meer details zijn nog niet bekend.

Kijk hier voor het reisadvies Malta en de meest actuele informatie over de mogelijkheden voor een vakantie op Malta: www.visitmalta.com

Portugal

Portugal verwelkomt buitenlandse toeristen sinds 1 mei 2021 vanuit een beperkt aantal landen. Nederland geldt echter nog als een hoog-risicogebied, waardoor bij aankomst een verplichte quarantaine verplicht is van 14 dagen.

Kijk hier het reisadvies Portugal en de meest actuele informatie over de mogelijkheden voor een vakantie in Portugal: www.visitportugal.com

Spanje

Spanje streeft ernaar het land voor buitenlandse toeristen te heropenen vanaf juni 2021, heeft het Ministerie van Toerisme aangekondigd. Je mag dan naar het land reizen met een gezondheidspas, oftewel een bewijs van een coronavaccin of een negatieve PCR-test. Meer details zijn nog niet bekend.

Kijk hier voor het reisadvies Spanje en de meest actuele informatie over de mogelijkheden voor een vakantie in Spanje: www.spain.info

Thailand

Een vakantie in Phuket in Thailand is toegestaan vanaf 1 juli 2021. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Je mag naar Phuket reizen op vertoon van een vaccinatiebewijs.
 • Je moet daarnaast een negatief PCR-testresultaat hebben, óók met een coronavaccin.
 • Je moet minstens 7 dagen in Phuket blijven voordat je naar een andere provincie mag gaan.
 • Zonder coronavaccin is quarantaine wél verplicht.

Kijk hier voor het reisadvies Thailand en meer informatie over de mogelijkheden van een vakantie in Phuket: www.tatnews.org

Voor het laatst bijgewerkt op 11 mei 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de landen waar je op vakantie kunt met een coronavaccin, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © vgeny Atamanenko/Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam