Vanaf € 7 snel door security als je vliegt met Transavia

Transavia Fast Track SecurityAmsterdam, 7 juli 2024 – Vlieg je deze zomervakantie vanaf Schiphol met Transavia? Tegen bijbetaling kun je dan een stuk sneller en eenvoudiger door de veiligheidscontrole op de luchthaven. De luchtvaartmaatschappij lanceert per maandag 8 juli Fast Track Security. Je gaat dan in een aparte rij door de security en je bespaart daarmee tijd vergeleken met passagiers die achteraan aansluiten voor de gewone veiligheidscontrole.

Uiteraard is deze service niet helemaal gratis bij de low budget luchtvaartmaatschappij. Je betaalt vanaf € 7 per persoon om gebruik te maken van ‘fast track’. Je kunt deze service toevoegen als je een vliegticket boekt, zodat je verzekerd bent van een plek.

De dienst kan ook later in ‘Mijn Transavia’ worden toegevoegd, als je een account hebt aangemaakt voor een overzicht van je vliegreizen. Betaal je het Max-tarief, dan zit de service al inbegrepen in de prijs van je (duurdere) ticket.

Je kiest zelf het moment voor de security

,,Met de dienst zet Transavia een volgende stap in het zo efficiënt mogelijk reizen”, zo maakte de luchtvaartmaatschappij afgelopen week bekend. Deze zomer zal het weer drukker zijn dan gebruikelijk op Schiphol, met langere wachtrijen.

Transavia security

Tijdens de vakantieperiode, die tot 1 september duurt, verwacht de luchthaven in totaal 12,3 miljoen reizigers. Dat zijn gemiddeld 69.000 vertrekkende reizigers per dag en op piekdagen zo’n 81.500 vertrekkende reizigers per dag. Na het rampjaar 2022, toen de wachttijd voor de security kon oplopen tot meer dan 4 uur, heeft Schiphol heel wat maatregelen genomen om de veiligheidscontrole te versnellen en versoepelen.

Transavia security Schiphol

Zo kun je bij de luchthaven vanaf 3 dagen voor vertrek online een tijdslot boeken voor de security. Deze service is gratis, maar je moet wel op het tijdstip komen dat je vooraf hebt aangegeven.

Bij de nieuwe dienst van Transavia bepaal je zelf het moment dat je door de security gaat. Dus mocht je onverhoopt in de file staan op weg naar de luchthaven, of met een andere vertraging kampen, dan mag je op je eigen gewenste tijdstip door de veiligheidscontrole.

Foto's © Shutterstock.com; Transavia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!