Overnachten en hotels in de Centraal-Afrikaanse Republiek

De meeste hotels in de Centraal-Afrikaanse Republiek vind je in Bangui. De hoofdstad heeft een paar redelijke hotels en guesthouses waar je kunt overnachten, al is de keuze beperkt door de aanhoudende onrust in het land. Toeristen komen er vrijwel niet. In de hotels verblijven vooral diplomaten, ontwikkelingswerkers, journalisten en diamanthandelaren.

De betere hotels hebben een zwembad en kamers met airconditioning. Hou rekening met uitval van elektriciteit en de watervoorziening, waar Bangui vaak mee te kampen heeft. Voor de betere hotels is het raadzaam ruim van tevoren te boeken.

Overnachten in Bangui

Een van de beste en duurste hotels is het Ledger Plaza Bangui Hotel (www.laicohotels.com), dat zichzelf 5 sterren geeft. Dit is het meest luxueuze hotel van de Centraal-Afrikaanse Republiek dat ook goede recensies krijgt van reizigers. Het Ledger Plaza Hotel heeft 148 kamers en suites, een buitenzwembad, een tennisbaan, een restaurant, een bar en een nachtclub. Het ligt in een groene en veilige omgeving, op ongeveer een kwartier rijden van het vliegveld. Het hotel kan transfers regelen van en naar de luchthaven. Het is onderdeel van de Tunesische hotelketen Laico Hotels & Resorts.

Tot de goedkopere accommodaties behoort het Karakandji Guesthouse (www.karakandji.com), dat ook positief wordt beoordeeld. Het is een klein en persoonlijk guesthouse, gelegen in een mooie tuin. De vrouwelijke eigenaar kan onafhankelijke reizigers advies geven over de veiligheidssituatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Een van de oudste hotels is het National Hotel, geopend in 1970. Het grootste hotel is het Oubangui Hotel, in een kolossaal gebouw van 13 verdiepingen. Het was van 1985 tot 2005 onderdeel van de Franse hotelketen Accor. Het is onduidelijk of het hotel nog geopend is.

Overnachten elders in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Buiten Bangui is accommodatie veel schaarser. Er zijn guesthouses in kleinere steden als Bangassou, Boali, Bambari en Bossangoa. Kamperen in de Centraal-Afrikaanse Republiek is af te raden in verband met de veiligheidssituatie in het land.

Het Dzanga-Sangha Nationaal Park is het enige nationale park dat te bezoeken is. In het dorp Bayanga bij het park vind je de Sangha Lodge (www.sanghalodge.com), geopend in 2009. Ondanks de politieke onrust en het geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek is deze lodge sindsdien open gebleven. Er zijn zeven bungalows, elk met eigen badkamer met koud en warm stromend water. De lodge organiseert safari’s, trekkings en trips in het natuurreservaat, die ver van tevoren zijn volgeboekt.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in de Centraal-Afrikaanse Republiek, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © TripAdvisor; Sangha Lodge.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam