Overnachten en hotels in Congo

In de Democratische Republiek Congo is in alle grote steden accommodatie te vinden. De hoofdstad Kinshasa heeft de meeste hotels, maar je kunt ook overnachten in steden als Boma, Bukavu, Kikwit, Kisangani, Kolwezi, Lubumbashi en Muanda. Buiten de steden is de beschikbare accommodatie veel schaarser. In de nationale parken zijn wel lodges waar je kunt overnachten.

Verwacht niet teveel luxe en comfort in hotels, ook al zijn er enkele uitzonderingen. De betere hotels zijn aan de dure kant en snel volgeboekt, dus het is raadzaam op tijd te reserveren. Een kamer in een 4- of 5-sterrenhotel kost al snel $150 tot $200 per nacht. Voor een overnachting in een goed middenklasse hotel ben je minstens $100 per nacht kwijt. In goedkope hotels en guesthouses heb je een kamer tussen de $ 20 en $ 40. Met een beetje geluk heb je dan een fan en een televisie, maar stromend warm en koud water is niet altijd zeker.

Congo is niet echt een bestemming voor backpackers, dus er zijn vrijwel geen hostels en budget hotels in het land te vinden. Er zijn geen kampeerterreinen of campings in het land, maar in Virunga National Park zijn wel comfortabele safaritenten waar je kunt overnachten. Kijk hiervoor op de website van Congo Safariswww.congo-safari.com

Hotels in Kinshasa

Kinshasa is vanouds de plek waar de meeste buitenlanders verblijven. Hier heb je een ruime keuze aan accommodatie. Er zijn alleen al meer dan 200 hotels. De laatste jaren zijn er ook een aantal luxe hotelketens neergestreken in Kinshasa, waardoor de stad inmiddels een handvol 5-sterrenhotels telt.

Het beroemdste en oudste nog bestaande hotel in Kinshasa is het Memling Hotel (www.memling.net). Het is geopend in 1937 door de voormalige Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena, toen Congo nog een Belgische kolonie was. Het was lange tijd het enige luxe hotel in de Congolese hoofdstad dat een favoriete stek was van buitenlandse gasten. Het is vernoemd naar de 15e eeuwse Belgische schilder Hans Memling. In de loop der tijd is het Memling Hotel meerdere malen gemoderniseerd. In 1991 en 1993 werd het hotel geplunderd, maar ook daarna werden weer herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het 5-sterrenhotel heeft ongeveer 160 kamers, 20 suites, twee restaurants, een fitnessruimte en een zwembad.

Een ander prestigieus hotel is het Pullmann Kinshasa Grand Hotel (www.pullmanhotels.com), dat geopend is in 2005. Het was eerst een ander hotel dat bekendstond als Grand Hotel de Kinshasa, maar de Pullmann-hotelketen heeft het flink gerenoveerd en vernieuwd. Het is een luxe 5-sterrenhotel met 189 kamers en suites, een zwembad, drie restaurants en twee bars. De Bar l’Etoile bevindt zich op de bovenste 9e etage, waar je onder het genot van cocktails en tapas een prachtig uitzicht hebt op Kinshasa en de Congo-rivier.

In 2014 opende het Kempinski Hotel Fleuve Congo (www.kempinski.com) de deuren, dat ook 5 sterren heeft (en duur is). Met 22 verdiepingen is dit een van de hoogste gebouwen van Kinshasa.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in de Democratische Republiek Congo, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Accor Hotels.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam