Congo Democratische RepubliekReizen en vakantie in de Congo Democratische Republiek

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2.344.858 vierkante kilometer (56 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 75.507.308 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 32 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Kinshasa;
– Talen: Frans (officieel), Lingala, Kikongo, Swahili, Luba-Kasai;
– Munteenheid: Congolese Frank (CDF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 400 (2012).

Informatie over visum Congo

Reizen en vakantie in CongoStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een bezoek aan de Democratische Republiek Congo. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je in het bezit zijn van een hotelreservering, een  vliegticket voor de terugreis of voor een vlucht naar een volgende bestemming en een vaccinatie tegen Gele Koorts. Vergeet dus niet je gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je op reis gaat naar Congo.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van de Democratische Republiek Congo in Brussel. Bij de visumaanvraag moet je twee recente pasfoto’s inleveren en een recent bankafschrift waarmee wordt bewezen dat je over voldoende financiële middelen beschikt. Verder dien je een officiële uitnodigingsbrief (déclaration de hébergement) te overhandigen, die gelegaliseerd is door de Congolese overheid.

Deze kun je mogelijk regelen bij een van de luxe hotels van Congo, na het boeken van een kamer. Ook kun je een uitnodigingsbrief regelen bij een reisorganisatie in Congo. Een lokale reisorganisatie die assisteert bij het aanvragen van een visum is bijvoorbeeld Congo Travel and Tours, www.congotravelandtours.com. De behandeling van een visumaanvraag bij de ambassade duurt ongeveer een week.

Communicatie in Congo

Internationaal toegangsnummer: +243.
Alarmnummer: geen nationale alarmnummers bekend.

Tijdsverschil met Congo

De Democratische Republiek Congo is verdeeld in twee tijdzones: het westelijke deel (met de hoofdstad Kinshasa) en het oostelijke deel (met de stad Lubumbashi). In het westelijke deel is het in de winter even laat als in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in het westelijke deel van Congo 1 uur vroeger dan in Nederland.

In het oostelijke deel van Congo is het in de winter 1 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in het oostelijke deel van Congo even laat als in Nederland.

Elektriciteit in Congo

De elektriciteit in de Democratische Republiek Congo is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Share Button