Overnachten in Equatoriaal-Guinea

In Equatoriaal-Guinea vind je de meest accommodatie in de hoofdstad Malabo op het eiland Bioko en in de stad Bata op het vasteland. Ook in plaatsen als Luba, Ebebiyín en Mongomo kun je overnachten in hotels. De regering heeft de laatste jaren veel geld geïnvesteerd in de bouw van grote, dure en luxe hotels.

Middenklasse hotels en goedkope accommodatie is veel schaarser in Equatoriaal-Guinea. Daarnaast is het moeilijk die vooraf te reserveren, tenzij je vloeiend Spaans spreekt. Je krijgt vrijwel nooit een reactie per e-mail. Je kunt eventueel proberen via sociale media een overnachting te regelen. Low budget hotels en hostels voor backpackers zijn amper te vinden. De allergoedkoopste plekken kun je beter mijden. Deze hotels ontberen airconditioning en goede sanitaire voorzieningen en worden vooral gebruikt voor ontmoetingen met prostituees. Ook Airbnb heeft nog niet echt voet aan de grond gekregen in Equatoriaal-Guinea.

Zoek je accommodatie voor je reis naar Equatoriaal-Guinea?
Reserveer hier online een hotel in Equatoriaal-Guinea

Hotels in Malabo

Door de olierijkdom en de aanwezigheid van expats en zakenlieden heeft Malabo relatief veel luxe 4- en 5-sterrenhotels van westerse hotelketens. Je kunt er overnachten in hotels van Hilton, Sofitel en Ibis. Je betaalt hier dus ook westerse prijzen. Een van de duurste en meest luxueuze hotels is het Sofitel Malabo President Palace Hotel, waar je met gemak € 300 per nacht kwijt bent. Dit is het eerste luxe hotel van Equatoriaal-Guinea met uitzicht op de kathedraal van Malabo, het presidentieel paleis en de haven en de baai. Het bevindt zich in een voormalig klooster, maar in 2004 besloot de president dat het moest worden omgebouwd tot een 5-sterrenhotel.

Een van de beste hotels in Malabo is het Magno Suites Hotel (www.magnosuites.com) in de wijk Paraíso. Dit is het enige boutique hotel in de hoofdstad, dat goede reviews krijgt van reizigers. Het 4-sterrenhotel heeft fris ingerichte kamers met airconditioning en een flatscreen televisie, gratis wifi in het hele hotel, een uitstekend restaurant en een gratis shuttle service van en naar de luchthaven. Het heette eerst Mango Suites Hotel, maar het moest zijn naam veranderen na een conflict met een modeketen met diezelfde naam.

Hotels elders in Equatoriaal-Guinea

Op het vasteland heeft Bata een redelijke keuze aan hotels. Hier is ook een Ibis Hotel, met 120 kamers, zwembad en een prachtige locatie aan de zee. Een van de beste hotels in Aparthotel Plaza (www.aparthotelplazabata.com), met een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan en 67 kamers.

De verwachting is dat er de komende jaren veel nieuwe hotels bijkomen in Djibloho (dat ook bekendstaat als Oyala), een nieuw aan te leggen stad in het oosten van Equatoriaal-Guinea. Dit is een plek midden in de jungle waar de regering de komende jaren een nieuwe hoofdstad wil realiseren, die Malabo als regeringszetel moet gaan vervangen. Het wordt de thuisbasis van het presidentieel paleis, het hooggerechtshof, verscheidene ministeries, een universiteit en het parlementsgebouw. Volgens ambitieuze doelstellingen moeten hier binnen enkele jaren 200.000 mensen wonen.

In 2015 werd al het eerste hotel geopend, Grand Hotel Djibloho (www.grandhoteldjibloho.com). Het geldt als een van de meest luxueuze hotels van Equatoriaal-Guinea, met 50 villa’s, meer dan 450 kamers en suites, drie restaurants, vier bars en een binnenzwembad. Er is zelfs een golfbaan met 18 hotels en vers gemaaid gras, op een plek waar enkele jaren geleden alleen nog maar ruige oerwoud was.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Equatoriaal-Guinea, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Sofitel/Accor Hotels.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam