Equatoriaal-GuineaReizen en vakantie in Equatoriaal-Guinea

Kerngegevens

– Oppervlakte: 28.051 vierkante kilometer (ruim de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 704.001 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 25 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Malabo;
– Talen: Spaans (officieel), Frans, Portugees, Fang, Bubi;
– Munteenheid: CFA-Frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 20.200 (2012).

Informatie over visum Equatoriaal-Guinea

Reizen en vakantie in Equatoriaal-GuineaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Equatoriaal-Guinea. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Voor een toeristenvisum dien je verder te beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming. De hotelreservering dient een stempel te bevatten van de autoriteiten in Malabo, de hoofdstad van Equatoriaal-Guinea.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Equatoriaal-Guinea in Brussel. Je dient twee recente kleuren pasfoto’s in te leveren. Voor een toeristenvisum vraagt de ambassade van de aanvrager ook een ‘Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)’, waarin staat dat je geen crimineel verleden hebt. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Een Verklaring Omtrent Gedrag kun je aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. De behandeling van een aanvraag duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. Bij de ambassade moet je alle gegevens in het Spaans aanleveren.

Een single entry toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig. Bij aankomst moet je kunnen aantonen een vaccinatie te hebben tegen Gele Koorts, dus vergeet niet je gele vaccinatieboekje in je handbagage mee te nemen. Zorg dat er bij de paspoortcontrole bij aankomst en vertrek duidelijk een stempel in je paspoort wordt gezet. Reizigers zijn weleens opgehouden door de autoriteiten omdat er geen duidelijke stempel in het paspoort stond.

Communicatie in Equatoriaal-Guinea

Internationaal toegangsnummer: +240.
Alarmnummer La Paz Medical Clinic Bata: 333 083 403 / 333 083 501.
Alarmnummer La Paz Medical Clinic Malabo: 556 666 156 / 556 666 160.
Alarmnummer politie: 113.
Alarmnummer brandweer: 115.

Tijdsverschil met Equatoriaal-Guinea

In de winter is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Equatoriaal-Guinea. Tijdens de zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Equatoriaal-Guinea 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Equatoriaal-Guinea

De elektriciteit in Equatoriaal-Guinea is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Hou er rekening mee dat niet overal in het land elektriciteit beschikbaar is.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by