Overnachten en hotels in Eritrea

De meeste accommodatie in Eritrea vind je in de hoofdstad Asmara. Je hebt hier best veel keuze om te overnachten, van kleine en smerige pensions tot opgeknapte luxe hotels uit de koloniale tijd. In de zomermaanden kan het moeilijk zijn om een vrije hotelkamer te vinden in de prijsklasse die jij wenst. Dan komen veel naar het buitenland uitgeweken Eritreërs terug naar hun thuisland om familie op te zoeken.

De duurdere hotels in Eritrea kun je in veel gevallen alleen vanuit het buitenland boeken. Hotels die in particuliere handen zijn, zijn meestal gastvrijer, schoner en klantvriendelijker dan hotels in handen van de Staat. De luxe hotels hebben een eigen restaurant. Kleinere hotels en pensions bieden geen maaltijden, maar er is altijd wel een restaurant of café in de buurt.

De beschikbaarheid van elektriciteit en stromend water is onvoorspelbaar, maar de luxe hotels hebben een eigen generator en watervoorraad zodat gasten er geen last van hebben. De goedkoopste hotels fungeren vaak ook als bordeel, en dat is misschien wat je zoekt tijdens een rondreis in Eritrea. Let erop dat sommige hotels nog 10 procent btw en servicekosten in rekening brengen, bovenop de prijs van een hotelkamer. Check of dit is inbegrepen als je een reservering maakt.

Overnachten in Asmara

Een van de bekendste plekken in Asmara is het Albergo Italia Hotel (www.albergoitaliaasmara.com), dat ook wel bekendstaat als het ‘Keren Hotel‘. Het bevindt zich in een Italiaanse koloniale villa uit 1899 en is waarschijnlijk het oudste hotel in de Eritrese hoofdstad. Na een grondige renovatie is het hotel in 2005 heropend, waarbij de oorspronkelijke grandeur is teruggebracht. Er is een bar, een restaurant en draadloos internet.

Het enige 5-sterrenhotel in de hoofdstad is het Asmara Palace Hotel (www.hotelasmarapalace.com), dat eerder InterContinental Asmara Hotel heette. Het is een duur, groot en modern hotel met 148 kamers en 22 suites (en marmeren badkamers), dat openging in 1999. Het hotel heeft verschillende restaurants, bars en cafés, een binnenzwembad, een buitenzwembad, een fitnessruimte, twee tennisbanen en een shopping center met 14 winkels. Het Asmara Palace Hotel ligt 2 kilometer van de internationale luchthaven, naast het VN-hoofdkwartier van Eritrea.

Overnachten elders in Eritrea

Buiten de hoofdstad vind je enkele hotels in de havenstad Massawa en in de steden Keren en Assav. Op kleinere plaatsen en dorpen is het aanbod van accommodatie erg schaars en eenvoudig. Wees erop voorbereid dat je niet altijd elektriciteit en schoon water hebt en dat het toilet niet meer behelst dan een gat in de grond. De prijzen van hotelkamers liggen ook een stuk lager dan in Asmara.

In Massawa zijn reizigers enthousiast over het Grand Hotel Dahlak (www.grandhoteldahlak.com), dat de sfeer oproept van een oud Venetiaans of Turks paleis. Het luxe hotel heeft 200 kamers, drie restaurants en een zwembad met uitzicht over de zee. Het is een van de weinige plekken in Massawa met wifi. Dezelfde eigenaar beheert ook het Dahlak Village Resort op Disei Island, op een uur varen.

Eritrea is geen land met officiële campings of kampeerterreinen, maar niemand lijkt er problemen mee te hebben als je langs de kust of in de hooglanden je tent neerzet. Als je trektochten gaat maken in de hooglanden en daar wilt overnachten, kun je nog terecht op oude kampeerterreinen die de Italiaanse bezetters ooit hebben ingericht. Ze zijn nu ongebruikt, maar voorzieningen zijn er niet. Pas ook op voor mijnen die nog zijn overgebleven van het conflict met buurland Ethiopië.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Eritrea, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/David Stanley.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam