EritreaReizen en vakantie in Eritrea

Kerngegevens

– Oppervlakte: 117.600 vierkante kilometer (bijna 3 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 6.233.682 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 53 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Asmara;
– Talen: Engels, Tigrinya, Arabisch;
– Munteenheid: Nafka (ERN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 800 (2012).

Informatie over visum Eritrea

Reizen en vakantie in EritreaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Eritrea. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te bezitten over een hotelreservering (of een boeking bij een reisorganisatie) en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Zakenreizigers moeten ook een officiële uitnodigingsbrief hebben van een organisatie in Eritrea.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Eritrea in Den Haag. Bij de aanvraag van een visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer twee werkdagen. Met een toeristenvisum kun je maximaal 30 dagen in Eritrea verblijven.

Communicatie in Eritrea

Internationaal toegangsnummer: +291.
Alarmnummer ambulance: 12 44 22.
Alarmnummer politie: 12 77 99.
Alarmnummer brandweer: 12 44 22.

Tijdsverschil met Eritrea

In onze winter is het in Eritrea 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Eritrea 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Eritrea

De elektriciteit in Eritrea is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt op de meeste plaatsen Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen. Het is echter raadzaam voor de zekerheid ook een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor, ook in hotels.

Foto depositphotos.com/jackmalipan.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by