Tips voor een vakantie in Eritrea

Eritrea: een introductie

Een vakantie in Eritrea beleef je in het ‘Italië’ van Afrika, een relatief jong land met een opmerkelijke koloniale architectuur en een complexe politieke geschiedenis. De voormalige Italiaanse kolonie voerde een gewelddadige burgeroorlog van 30 jaar voordat het zich in 1993 eindelijk kon losweken van het grote naburige Ethiopië. Sindsdien wordt Eritrea op Noord-Koreaanse wijze geleid door president Isaias Afewerki, met een bijpassend autocratisch regime, onderdrukking van de bevolking en lastige bureaucratische regels.

Eritrea wordt dus niet onder de voeten gelopen door toeristen en voor reizen buiten de hoofdstad Asmara is een reisvergunning verplicht. Dat is zonde voor dit land in de hoorn van Afrika, dat in potentie zoveel te bieden heeft. Door de bouwwoede van de Italianen vanaf de jaren ’30 bevat Asmara bijzondere art deco, futuristische en fascistische bouwwerken, waardoor de meest modernistische stad van Afrika in 2017 een plek kreeg op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Wil je de hoogtepunten van Eritrea met een gids bezoeken?
Boek hier een meerdaagse tour of safari in Eritrea

In de Rode Zee vind je de Dahlak-Archipel, een groep van 200 idyllische eilanden waar je kunt snorkelen tussen ongerepte koraalriffen. Reis je weg van de kust, dan beland je in bergachtig binnenland dat oprijst tot een majestueuze 2500 meter boven de zeespiegel.

Bovendien zit Eritrea barstensvol archeologische vondsten, waaraan duidelijk is te zien dit land eeuwenlang een verbinding vormde tussen Afrika en het Midden-Oosten. Er zijn liefst 80.000 vindplaatsen – alleen Egypte heeft er meer op dit continent. Een vakantie in Eritrea heeft dus wat voeten in de aarde. Neem een lokale (en niet dure) tour operator in de arm die alle bureaucratische hordes voor je overwint, en er staat je een prachtig land te wachten met een vriendelijk Eritrees volk en een fascinerende mix van Afrikaanse, Europese en Arabische invloeden.

EritreaEritrea in een notendop

– Oppervlakte: 117.600 vierkante kilometer (bijna 3 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 6.147.398 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 52 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Asmara;
– Talen: Engels, Tigrinya, Arabisch;
– Munteenheid: Nafka (ERN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1600 (2017).

Informatie over visum Eritrea

Reizen en vakantie in EritreaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Eritrea. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dien je te bezitten over een hotelreservering (of een boeking bij een reisorganisatie) en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Zakenreizigers moeten ook een officiële uitnodigingsbrief hebben van een organisatie in Eritrea.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Eritrea in Den Haag. Bij de aanvraag van een visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer twee werkdagen. Met een toeristenvisum kun je maximaal 30 dagen in Eritrea verblijven.

Bezienswaardigheden in Eritrea top-10

Eritrea bezienswaardigheden
Eritrea is een jong land met verrassende bezienswaardigheden. Het land heeft honderden onbewoonde eilandjes, futuristische art deco-architectuur en overblijfselen van eeuwenoude koninkrijkjes. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Eritrea

Overnachten in Eritrea

De meeste accommodatie in Eritrea vind je in de hoofdstad Asmara. Je hebt hier best veel keuze om te overnachten, van kleine en smerige pensions tot opgeknapte luxe hotels uit de koloniale tijd. Lees hier meer over overnachten in Eritrea

Communicatie in Eritrea

Internationaal toegangsnummer: +291.
Alarmnummer ambulance: 12 44 22.
Alarmnummer politie: 12 77 99.
Alarmnummer brandweer: 12 44 22.

Tijdsverschil met Eritrea

In onze winter is het in Eritrea 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Eritrea 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Eritrea

De elektriciteit in Eritrea is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt op de meeste plaatsen Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen. Het is echter raadzaam voor de zekerheid ook een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor, ook in hotels.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 februari 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Eritrea, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/jackmalipan.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam