ml-vlagReizen en vakantie in Mali

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.240.192 vierkante kilometer (30 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 15.494.466 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 12 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Bamako;
– Talen: Frans (officieel), Bambara;
– Munteenheid: CFA-Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1100 (2011).

Informatie over visum Mali

Reizen en vakantie in MaliStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Mali. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Verder moet je beschikken over een contactpersoon in Mali of moet je op het visumformulier het adres van een hotel kunnen opgeven.

Een toeristenvisum is maximaal een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Mali in Brussel. Bij de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren.

Voor een vakantie in Mali is een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar het land reist.

Communicatie in Mali

Internationaal toegangsnummer: +223.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Tijdsverschil met Mali

In onze winter is het in Mali 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Mali 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Mali

De elektriciteit in Mali is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse 2-polige stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomuitval en stroomstoringen kunnen voorkomen en op veel plaatsen is nog geen elektriciteit beschikbaar.

Foto depositphotos.com/michelealfieri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam