Overnachten in Mauritanië

In Mauritanië, dat voor het grootste deel uit woestijn bestaat, is niet heel veel keuze om te overnachten. De meeste hotels vind je in de hoofdstad Nouakchott. Door het beperkte aanbod van accommodatie is het raadzaam tijdig te reserveren, en hotels in Nouakchott zijn daarom aan de dure kant. De grotere hotels in de hoofdstad zijn in het algemeen comfortabel, met een zwembad en airconditioning in de hotelkamers. Servicekosten en lokale belastingen zitten meestal inbegrepen in de rekening.

Er zijn nog weinig internationale hotelketens actief in Mauritanië, al heeft de Amerikaanse hotelketen Marriott aangekondigd rond 2022 een hotel in het land te realiseren. In 2020 opent een Sheraton Hotel in Nouakchott, dat het eerste 5-sterrenhotel zal zijn van Mauritanië.

Buiten Nouakchott zijn hotels schaars. De regering beheert enkele guesthouses verspreid over het land, die je kunt boeken via het Ministère du Commerce de l’Artisanat et du Tourisme. Zo’n 90 kilometer van de hoofdstad vind je de oase Tenadi, met het resort Le Complexe Touristique de Tenadi. Dit resort bestaat uit een hotel en 16 bungalows en ligt in een prachtige omgeving met dadelpalmen, mangobomen en citroenbomen. Website: www.tenadi.com

Zoek je accommodatie voor je trip naar Mauritanië?
Reserveer hier online een hotel of pension in Mauritanië

Beste hotels van Mauritanië

Hieronder vind je een selectie van de beste en meest bijzondere hotels waar je in Mauritanië kunt overnachten, samengesteld op basis van reviews, eigen ervaringen of ervaringen van andere reizigers.

Hotel Monotel Dar El Barka

Hotel Monotel Dar El Barka is geopend in 1985 en is het eerste hotel in Nouakchott, met goede recensies van reizigers. Het is vernoemd naar het dorp waar de eerste eigenaar vandaan kwam, Dar El Barka. Het hotel is nog steeds in handen van dezelfde familie en in 2014 grondig gerenoveerd. Er zijn 59 kamers en suites, al zijn er plannen dit aantal uit te breiden naar 196 kamers en suites. Hotel Monotel Dar El Barka heeft een restaurant, bar, zwembad en business centrum. Er zijn plannen voor een fitnessruimte. De veiligheid is streng en er is zelfs een nooduitgang richting de ambassade van Frankrijk, die pal naast het hotel ligt. ► Boek een overnachting in Hotel Monotel Dar El Barka vanaf € 180

Mauritanië Monotel

Voor het laatst bijgewerkt op 16 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Mauritanië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam