Booking Australië

Overnachten en hotels op de Salomonseilanden

Door de groei van het toerisme is er langzamerhand steeds meer accommodatie op de Salomonseilanden. Je kunt overnachten in hotels, motels, resorts en lodges. Low budget reizigers en backpackers kunnen terecht in een aantal guesthouses en resthouses. Daarnaast kun je kiezen voor een village stay, waarbij je in een dorp overnacht tussen de locals. Dat is een leuke manier om in contact te komen met de Melanesiërs.

De meeste accommodatie vind je ín de hoofdstad Honiara op het eiland Guadalcanal. Ook zijn hotels, resorts en lodges te vinden op de eilanden New Georgia, Gizo, Peava en Santa Isabel. De hotels hebben vaak een zwembad, een fitnessruimte en een restaurant. Resorts bestaan veelal uit bungalows, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de Stille Oceaan. Het is raadzaam te reserveren, want de betere accommodatie op de Salomonseilanden kan snel volgeboekt zijn.

Een van de beste plekken in Honiara is het Heritage Park Hotel (www.heritageparkhotel.com.sb), dat sinds 2009 bestaat. Het bevindt zich in een gebouw uit de jaren ’50 op een landgoed dat ooit de residentie was van de Britse gouverneur van de Salomonseilanden. Het 4-sterrenhotel heeft verschillende kamers en suites, maar ook appartementen met twee of drie slaapkamers en een eigen keuken. Er is een restaurant, een bar, een fitnessruimte en een mooi zwembad met uitzicht op de zee.

Een populaire plek voor backpackers en budgetreizigers in Honiara is het St Agnes Mother’s Union Resthouse, op 10 minuten lopen van het centrum. Het missiehuis is een onderdeel van een christelijke zendingsorganisatie die al sinds de jaren ’30 actief is op de Salomonseilanden. Met een gemeenschappelijke woonkamer en een lounge is het de ideale plek om andere reizigers te ontmoeten. Het guesthouse is volgens reviews ook veilig voor alleen reizende vrouwen. De kamers zijn eenvoudig en schoon en de prijs-kwaliteitverhouding is goed.

De Salomonseilanden hebben geen kampeerterreinen, maar het is op afgelegen plekken mogelijk om een tent neer te zetten. Vraag wel toestemming van het dorpshoofd voordat je in het wild gaat kamperen.

Beste, beroemde en bijzondere hotels op de Salomonseilanden

De Salomonseilanden hebben enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Tavanipupu Island Resort

Het Tavanipupu Island Resort is de meest exclusieve plek om te verblijven op de Salomonseilanden. Het 5-sterrenresort ligt op een idyllisch privé-eilandje ten zuidoosten van het hoofdeiland Guadalcanal en heeft alle kenmerken van een paradijs. Je kunt er overnachten in één van de tien bungalows met uitzicht op het strand en het helderblauwe water van de oceaan. Er is een restaurant waar verse vis wordt geserveerd en een bar waar je met een cocktail van de laatste zonnestralen kunt genieten. Het 13 hectare grote eiland was in de 19e eeuw een kokosnootplantage van Noorse handelaren, maar geldt nu als een van de beste resorts ter wereld dat zich mag verheugen op bezoek van royals en beroemdheden. In september 2012 verbleven de Britse prins William en zijn geliefde Kate in het Tavanipupu Island Resort. Toevallig werd 9 maanden later, in juli 2013, prins George geboren… Website: www.tavanipupu.com.sb

Voor het laatst bijgewerkt op 6 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op de Salomonseilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Jenny Scott; Tavanipupu Island Resort.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam