Tips voor een vakantie in Siquijor, Filipijnen

Door Sarah Mulder

Het paradijselijke eiland Siquijor ligt ten zuidoosten van de eilanden Cebu en Negros en ten zuidwesten van Bohol, in het zuiden van de Filipijnen. Siquijor staat bekend om zijn voodoo en hekserij praktijken, waardoor het eiland vroeger niet heel geliefd was bij de lokale bevolking. In realiteit heeft het vrijwel niks met zwarte magie te maken en is deze mythe ontstaan doordat een aantal bewoners van het eiland door middel van kruiden mensen kunnen genezen. Niet dat jij hier als toerist, wanneer je lekker op het strand ligt te luieren, ook maar iets van meekrijgt.

Naast uitrusten en genieten van de prachtige omgeving, is er niet veel te doen op dit magische eiland. Mocht je na een paar dagen klaar zijn met dat hen en weer wiebelen in je hangmat en dat constante zand tussen je tenen, huur dan een scootertje en ga op avontuur!

Bezienswaardigheden en activiteiten op Siquijor

Cambugahay Falls

De Cambugahay is een schitterende waterval, gelegen in de jungle. Je kunt hier door middel van een touw het water in slingeren of van de rotsen af springen. Door deze sprookjesachtige omgeving stap je eventjes in de wereld van The Jungle Book.

Tip: de waterval is zowel bij toeristen als de lokale bevolking geliefd, daarom kan het erg druk zijn. Iedereen wil natuurlijk met het touw het water in slingeren, dus mocht jij niet in een rij willen staan om Mowgli te kunnen spelen, ga dan vroeg in de ochtend erheen. Grote kans dat je dan dit paradijsje voor jezelf hebt.

Old Enchanted Balet Tree

Wanneer je dan toch op je scootertje het eiland aan het verkennen bent, dan moet je hier ook even stoppen. Een gigantische boom van wel 400 jaar oud. Naast de boom staat een bak met water waar jij je voeten in kunt onderdompelen. Waarom? Omdat dit een vis spa is. Vissen van alle maten (ja, ook grote) eten hebberig jouw dode huidcellen van je voeten op. Let op: het kietelgehalte is hoog!

Huur een kano

Meer beweging dan van je bed naar de hangmat, van de hangmat naar een restaurantje en van een restaurantje naar je bed, zal je op Siquijor niet hebben. Daarom is het best fijn om zo af en toe een kano te huren en je spieren te laten voelen hoe het ook alweer is om te bewegen. Neem je duikbril mee en ga op zoek naar zeesterren, want deze ga je hier geheid vinden. Trouwens, een duikbril is niet eens perse nodig, het water is zo kristalhelder dat je vrijwel altijd de bodem blijft zien. Heel bijzonder!

Praktische informatie over een vakantie in Siquijor

Slapen en eten in Siquijor

Wanneer je besluit om vakantie te vieren in Siquijor, is het zeker raadzaam om vooraf je accommodatie te boeken. Dit bespaart je heel wat gepuf, gesteun en gezoek, want alles is ver van tevoren volgeboekt. Eten kun je bij vrijwel elk hostel, guesthouse en hotel doen. Naast de Filipijnse gerechten hebben ze vaak ook westerse dingen op de kaart staan.

Vervoer naar Siquijor

Wanneer je vanaf Manilla naar Siquijor wilt, moet je eerst naar Dumaguete reizen, op het eiland Negros. Vanaf daar is het maar een uurtje met de boot naar Siquijor. Ook kun je vanaf Bohol en Cebu met de boot naar Siquijor, houdt dan wel rekening met een lange reistijd.

Wel is zo’n boottocht een unieke ervaring. Grote kans dat jij de enige westerling bent. Het is wel raadzaam om dan een bedje te reserveren, anders zit je zo 6 uur op een houten bankje tussen heel veel spullen in. Dat is niet heel comfortabel.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Siquijor, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Sarah Mulder; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam