Reizen en vakantie in de Filipijnen

Kerngegevens

– Oppervlakte: 300.000 vierkante kilometer (zeven keer Nederland);
– Inwoneraantal: 103.775.002 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 346 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Manilla;
– Talen: Engels, Filipino;
– Munteenheid: Filipijnse peso (PHP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4100 (2011).

Tips voor een vakantie in Manilla

Manilla is een historische metropool met veel vriendelijke mensen en armoede. In de hoofdstad van de Filipijnen voel je het contrast tussen arm en rijk goed aan. Een stad met een geschiedenis waar de lokale bevolking haar geluk wilde zoeken. Manilla is een bijzondere plaats die je zeker zal bijblijven – of het nou positief of negatief is. Lees hier meer over een vakantie in Manilla

Informatie over visum Filipijnen

Reizen en vakantie in de FilipijnenStaatsburgers uit Nederland en België geen visum nodig voor een vakantie in de Filipijnen. Je moet echter wel beschikken over een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een vliegticket voor je retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming kunnen tonen.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in de Filipijnen verblijven. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van de Filipijnen in Den Haag.

Communicatie in de Filipijnen

Internationaal toegangsnummer: +63.
Collect call naar Nederland: 105 31 (niet vanuit openbare telefooncellen).
Alarmnummer noodgevallen: 117.
Inlichtingen nationale telefoonnummers: 109.
Inlichtingen buitenlandse telefoonnummers: 108.

Tijdsverschil met de Filipijnen

In de winter is het in de Filipijnen 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in de Filipijnen 6 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in de Filipijnen

De elektriciteit in de Filipijnen is 220 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op sommige plaatsen kan ook nog 110 volt voorkomen. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Buiten de grote steden kun je te maken krijgen met kortdurende stroomstoringen of stroomuitval.

Foto © depositphotos.com/GoodOlga.
Share Button