MaledivenReizen en vakantie in de Malediven

Kerngegevens

– Oppervlakte: 298 vierkante kilometer (bijna twee keer zo groot als Texel);
– Inwoneraantal: 393.988 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 1322 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Male;
– Talen: Divehi (officieel), Engels;
– Munteenheid: Rufiyaa (MVR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 8700 (2012).

Informatie over visum Malediven

Reizen en vakantie in de MaledivenStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie in de Malediven. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een gratis visum (stempel in je paspoort) waarmee je maximaal 30 dagen in het land kunt verblijven.

Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit de Malediven nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een vliegticket voor de terugreis of een doorreis bij je hebben en kunnen aantonen dat je een hotelreservering hebt of over voldoende financiële middelen beschikt (gemiddeld $150 per dag). Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van de Malediven in Brussel.

Communicatie in de Malediven

Internationaal toegangsnummer: +960.
Alarmnummer ambulance: 102.
Alarmnummer politie: 119.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil Malediven

In de winter is het op de Malediven 4 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het op de Malediven 3 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Malediven

De elektriciteit op de Malediven is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt verschillende soorten stopcontacten, zowel Europese als Britse en Indiase. Die zijn geschikt voor 2-polige stekkers of 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Door het instabiele elektriciteitsnetwerk komen stroomstoringen en stroomuitval regelmatig voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Azië Malediven
Sort by